Yeni Mobil İşletim Sistemi İle Windows 8.1 Piyasaya Çıkma Hazırlığında

İnsanların kullandığı cihazların enerji kullanım miktarı içerisinde bulunan işletim sistemine, kullandıkları uygulamalara, oynadıkları oyunlara ve konuşma sürelerine göre değişiklik gösterir. Her ne kadar bu uygulamalar kapalı olsa dahi sistem alt tabanında belli bir ram miktarını meşgul ederek akıllı telefonların enerjisinin bir kısmını kullanır. Bu tür durumlar için Android ya da iOs tabanlı mobil sistemler kendilerine ait bir verimli üç kullanım seçeneği bulundurmaktadır. Bu tuş ile sistem kendisini yavaşlatır ve gereksiz güç harcamayı keser. Özellikle Andrid uygulamaları pil seviyesi belli bir değere geldiğinde telefon kendisini koruma amaçlı birçok uygulamayı kapatır kullanımına izin vermez ve ekran aydınlatmasını belli miktarda düşürür.

Bir çok mobil işletim sistemi bu uygulamaya geçmiş olup yeni çıkacak olan mobil Windows 8.1 sayesinde telefonlar güç kullanımlarının en çok hangi uygulamada kullanıldığını göstererek bu konu hakkında bilgilendirmeler yapacak. Kullanılan enerjinin tasarruflu tüketilmesi için bulunan mod açıldığında pilin kalan ömrü ve değişimleri kolaylıkla görülebilecektir. Ayrıca önceki günlere ait pil kullanım miktarlarının zaman içindeki değişenlikleri de kullanıcılarına sunulacaktır.

Ayrıca Windows 8.1 ile gelen bir özellik ise meşguliyetiniz sonucu telefonu açamayacak durumda olursanız bu modu aktif ettikten sonra bir kişi sizi aradığında meşgul olduğunuz otomatikman mesaj yoluyla o kişiye iletilir.

Yeni Mobil İşletim Sistemi İle Windows 8.1 Piyasaya Çıkma Hazırlığında
Yeni Mobil İşletim Sistemi İle Windows 8.1 Piyasaya Çıkma Hazırlığında

Kaynak: Windows

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz