Bir araştırmaya göre yapay zeka kendi dillerini icat edebiliyor ve kendi aralarında konuşarak bir iş yapabiliyorlar. Konuşmalar insanlara doğal geliyor, ancak bilgisayarlar için büyük bir zorluk.

Örneğin, aşağıdaki video, “kırmızı ışık işaretine” gitmesini veya “mavi döngüye bakmasını” söyleyen programları gösteriyor. Aracılar talimatlar olan soyut sembolleri birbirlerine göndererek iletişim kuruyor.

Bu deney,  OpenAL ve Kaliforniya Üniversitesi‘den, Igor Mordatch ve Pieter Abbeel‘in yaptığı bir çalışmanın parçasıdır.

Botlar, iki boyutlu bir dünyada soluk renklerle renklendirilmiş metal parçalarıdır. , Botlar, her adımda iki tür eylem yapabiliyor: hareket edebiliyor veya bir şeye bakabilir ve bir sözcüğü diğer programlara yayınlayabilir. İletişimleri, birbirleriyle işbirlik yapma ihtiyacından doğmaktadır. Botlar, destek öğrenme yöntemiyle eğitiliyor; bunun sonucunda isteneni doğru şekilde yaptıklarında, onlara bir ödül veriliyor. Bu verilen ödül, doğru şeyi yaptıklarının bir işareti olarak verilmekte ve yaptıkları şeyin gelecekte öğrenilmesi gerekilen birşey olduğu konusunda eğitim verilmekte. Her bir bot için verilen iyi davranış ödülü, grup olarak kazanılan toplam puandır; bu nedenle, güçleri birleştirmek ve kendilerini koordine etmek için bir dil geliştirmek onlar için çok önemliydi. Ve bunun sonucunda da botlar (yapay zekalar) kendi dillerini oluşturdu. Kolayca anlaşılabilecek bir dilde konuşmadılar. Araştırmacılar, insanlar tarafından yorumlanabilecek bir AL iletişimi formu oluşturmaya çalışırken farklı engellerle karşılaştılar.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz