Xperia serisinin üretimlerine tüm hızıyla devam eden Sony, Xperia serisine yeni bir halka eklemeyi daha hedefliyor. Geçtiğimiz yıl Xperia Z Ultra modelini çıkartan Sony, o modelin devamını getiriyor ve Xperia Z3X’i çıkartıyor. Cihazın, Xperia Z Ultra’ya göre önemli farklılıkların olacağı belirtiliyor.

Antutu Beachmark’ta detayları paylaşılan cihazın özelliklerinde Xperia Z Ultra’ya göre büyük bir değişimin olduğu apaçık bir şekilde gözüküyor. Yeni çıkacak Xperia Z3X’te işlemci Snapdragon 810 olacak. Bilindiği üzere, Snapdragon 800 işlemciye son dönemde bazı eleştiriler gelmişti ve yapılan yamalar işlemciyi iyi bir konuma getirmeye yetmemişti. Ancak, Snapdragon 810’un bu anlamda farklılıklar sunması bekleniyor.

Yeni çıkacak olan Z3X’in boyutu da epey ihtişamlı olacak gibi duruyor. Tam 6.2 inç büyüklüğünde bir ekrana sahip olacak olan telefon, QHD çözünürlüğünde raflarda yerini alacak. QHD çözünürlüğünün telefona artı bir değer katması bekleniyor.

Z3X’in işletim sistemi olacak olan Snapdragon 810’da öngörülen yeniliklerden birisi de 64 Bit desteği ve Adreno 430 grafik ünitesi olacak. Ancak Xperia Z3X’in yenilikleri bunlarla sınırlı kalmayacak. Aynı zamanda 4 GB Ram gibi yüksek bir ram’i barındıracak olan cihazın özellik açısından kullanıcısını fazlasıyla tatmin etmesi bekleniyor.

Sony Xperia Z3X’in fiyatı ne olacak? Bunun sorusuna ise şu an herhangi bir net cevap gözükmüyor. Yapılan tahminlere göre telefonun Türkiye piyasasındaki değerinin 2000 ila 2500 TL arasında olması bekleniyor. Ancak, öte yandan kullanıcıların konu hakkında bazı şikayetleri de bulunuyor.

Geçtiğimiz sene Xperia Z Ultra’yı alan kullanıcılar, bu kadar kısa bir sürede güncelleme yapılarak kendi telefonlarının değersiz bir hale sokulmasından dolayı şikayetlerini internet sitelerinde yoğun olarak gündeme getiriyorlar. Sony’nin Xperia serisinde çabuk yenilemeye gitmesi, genel olarak şirketin eleştirilen politiklarından birisi olarak da görülüyordu.

Sony’nin yeni ürünü Xperia Z3X’in 2015 yılının ikinci çeyreğinde tanıtıma sunulması bekleniyor. Telefonun çıkış tarihine dair ise henüz bir tahmin bulunmasa da, 2015 yazında telefonun raflarda yerini alması bekleniyor. Telefon, şimdiden yenilikleri ve devasa ekranı ile birçok kullanıcıyı cezbediyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz