Sony japonya piyasasında kabuk değişerek Xperia olarak yoluna devam ediyor, çıkardıkları yeni Xperia Z3+ ü japonyada resmen tanıtımı yapıldı.

Sony’nin Xperia Z4 modelini Japonya’ya özgü tutması ile firmanın dünya geneli için yeni bir üst seviye akıllı telefon çıkaracağı bilgisi de paylaşılmış oldu. Aradan geçen kısa bir süreden sonra Sony’nin yeni amiral gemisi belli oldu. Xperia Z3+ olarak adlandırılan bu model donanım altyapısı ile Xperia Z4 modeline oldukça benzerlik taşıyor.

Xperia Z3 Android 5.1.1 ile Gelecek
Qualcomm’un Snapdragon 810 platformunun yer verildiği Xperia Z3+ modeline 3GB sistem belleği eşlik edecek. 5.2 inçlik ekran boyuyla devam eden Sony, çözünürlüğü de arttırmayarak yoluna 1080×1920 Full HD ekranla devam edecek. Z3+ modelini daha ince yapabilmek adına bataryayı 2900 mAh seviyesine düşüren Sony, böylelikle yeni modelin kalınlığını 7.3mm’den 6.9mm’ye çekmeyi başarmış. Kamera tarafında da ufak güncellemelerin yer aldığı yeni modelde arka kamera 20.7 MP çözünürlükle devam ederken, ön kamera 2 MP’den 5 MP seviyesine getirelerek daha iyi selfielerin önü açılmış oldu. Yeni modelin yaz başında duyurulması ve Xperia Z3 modeline benzer bir fiyattan satışa çıkması bekleniyor. Sony’nin Japonya’daki Xperia Z3+ modeli hakkında neler düşünüyorsunuz, sizce Sony doğru bir karar mı aldı?

Haberin Kaynağı: Ajanslar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz