Dünyanın en büyük fotoğrafı 5 fotoğrafçı ile Mont Blanc dağını, 365 Gigapiksellik çözünürlüğünde çekmeyi başardılar. Avrupanın en yüksek dağı olan Mont Blanc dağı, yapılan bu çalışma ile dünya rekorunu ellerine geçirdiler.

Alplerde yer alan ve tüm Avrupanın en yüksek dağı olan Mont Blanc, ilginç bir rekorla gündeme geldi. 5 fotoğrafçı, deniz seviyesinden 3500m yükseklik ve – 30 C sıcaklıkta Canon DSLR fotoğraf makineleri kullanarak dağ bölgesini panaromik olarak fotoğrafladı. 35 saat aralıksız fotoğraf çekimi ve elde edilen 70 bin fotoğrafla oluşturulan resim yaklaşık 2 aylık bir photoshop çalışması sonucunda nihai haline ulaşmış durumda. Toplamda 14 Photoshop dosyasına sahip projenin diskte kapladığı yer ise 46 terabyte olarak belirtilmiş. Fotoğrafın son halini 300 ppi çözünürlükte basmak için gerekli alan ise yaklaşık bir futbol sahası büyüklüğünde. Mont Blanc’dan önceki rekor 320 Gigapiksel ile Londra’ya aitti.

Ortaya çıkan fotoğrafta yakınlaştırma yapıldığında bir çok enteresan detayı yakalamak mümkün. Sizde beyazlar içerisinde gezmek isterseniz bu linke tıklayarak dağa ait 365 gigapiksellik fotoğrafa bakabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz