Çinli telefon üreticisi olan Xiaomi şirketi aslında yeni bir şirket ama süratli bir yükseliş gösterdi ve bir anda büyük telefon firmaları ile rekabet edecek düzeye tırmandı. 2014 yılının gelişme paylarını sunun firma süratli yükselişinin sırrını da ortaya çıkardı.

Çin’in yükselişi ile yaptığımız bu büyük marka Xiaomi’nin elde etmiş olduğu başarılar aslında hepimizi şaşırtamaya devam ediyor diye konuşuldu.

Çin’in en büyük üreticisi ve Dünya’nın en büyük 4. mobil aygıt üreticisi olan Xiaomi de 2014 yılındaki satış rakamlarını açıklama gereği duydu.

Xiaomi kurucusu ve aynı zamanda CEO’su Lei Jun açıklamasında 2014 satış rakamlarını 61.1 milyon olarak ortaya çıkardır. Büyük yükselişten dolayı Xiaomi kullanıcılarına teşekkür etmeyi de ihmal etmedi.

2013 yılında ise 18.7 milyon aygıt satışını Xiaomi geçen yıl 3 kat daha çok arttırmış. Yaptığı çabalama planı işe yaramış. Apple benzeri görünen ve az sayıda aygıt üreten Xiaomi yeni planlarına bakılırsa az sayıda giriş ile orta ve üst segment telefonlar ile bir tane de yüksek performanslı tablet üretecek.

Rakip markalara göre oldukça uygun fiyatlı cihazlar sunan Xiaomi’nin bu şekilde devma ederse başarısız olması zor görünüyor.Xiaomi hem az sayıda cihaz üretiyor bu sayede de az sayıda gidere katlanıyor ve sürümden kazanıyor.

2015 içinde daha büyük tasarıları bulunan Xiaomi yine yankı uyandıran Redmi 2 adındaki uygun fiyatlı giriş düzey modelini duyurdu ve bu yıl Xiaomi ülkemiz pazarına da giriş yapacak.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz