Xbox One, PS4’ün Tahtını Salladı

 

Konsollar arasında ki rekabet Xbox One ve PlayStation 4 piyasaya çıkmadan çok önce başlamıştı. Xbox satışlarını Microsoft’un tanıtımını yaparken sergiledikleri tutum satışları oldukça kötü etkilemişti.

İki yeni nesil konsol da çok yakın zaman aralığıyla piyasaya sürülünce PS4 ve Xbox One arasında ki satış grafiği gittikçe açıldı. Sony’nin çıkardığı konsol Microsoft’un doğum yeri Amerika Birleşik Devletleri’nde bile geride kalmıştı.

Bunun üzerine çareler aramaya başlayan Microsoft, Xbox One’da indirimler yapmaya başladı.  Cihazın Kinect’siz modelini de çıkardı. Bunun ardından konsol satışlarında artma yaşandı ve beklenen ilgiyi görüp yetkililerini mutlu etti.

Xbox One’ın satış grafiği yükselişe geçse bile PS4 ile aralarında ki mesafe oldukça büyüktü. Yalnız peşin hükümlü olmamak gerek ve geçtiğimiz günler de İngiltere’den alınan bir haber insanlara adeta şok etkisi yarattı. İngiltere oyun dünyasının başkenti olarak kabul edilir ve açıkladığı rakamlara göre İngiltere’de Xbox One’ın satışı PlayStation 4’ten daha fazla. Yani onu geçemese bile bu grafik oynamaları bile arada ki rekabeti daha da kızıştıracak ve PlayStation 4 severler buna nasıl tepki verecekler.

Merak edilen diğer konu ise bu sonucun neye dayanarak gerçekleştiğidir. Microsoft İngiltere’deki satış patlamasını konsolun fiyatını indirime sokarak ve Fifa 15’in piyasaya sürülmesiyle gerçekleşmiş. Gerçek şu ki Xbox One bizim ülkemizde de satışa başladığı günden beri beklenen ilgiyi görmemiş ve satış grafikleri iyi ilerlememişti. Şimdi Xbox’ın İngiltere’de yaptığı gibi atılımlar bakalım başka nerelerde görünecektir.

Kaynak: techradar.com

Xbox One, PS4’ün Tahtını Salladı
Xbox One, PS4’ün Tahtını Salladı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz