Windows 9 Çıkmadan Son Yorumlar

                                             

Windows 9’un tanıtımı için 30 Eylül Salı günü bir etkinlik düzenlenecek. Etkinlik öncesi Windows 9’un önizleme sayfası ortaya çıktı. Böylece kafalarda şekli oluşmaya başladı.

Adı Windows 9 Technical Prewiew olan teknik sayfasını Microsoft yanına sundu. Dün akşam gerçekleşen Windows 9 tanıtım gecesi öncesi ortaya çıkarılarak bir nevi adını Microsoft 9 olarak onaylatmış oldu.

Ortaya çıkarılan görseller de olduğu üzere PC sisteminde ki masaüstü programı olan başlata geri dönülüyor. Microsoft eski sürümleri olan Windows 8 ve Windows 8,1’de kazandıklarını da arkasına ekleyerek yepyeni bir işletim sistemini ortaya çıkardı.

Aldığımız bilgilere göre Windows 8 ve Windows 8,1 gibi temelden bir değişim yapacağı beklenmiyor. Bu yeni işletim sisteminde hedef alındığı önceki eleştirileri hususlarını azaltarak ilerleyeceği öngörülüyor.

Windows 9 da yeni neler var konusu merak ediliyor. Tablet, akıllı telefon, taşınabilir bilgisayarda ki deneyimlerini de kullanarak cihazın uygunluğuna göre öne çıkan özellikleri sunacak ve yeni işletim sisteminde akıllı telefonlar ve tabletler için önemli arayüzü masaüstü bilgisayarlarında da kullanılabilir kılacak.

Windows 9, Windows Phone 8,1 ve Cortana’da ki bildirim merkezini andıran bildirim alanına sahip olacağı tahmin ediliyor. Aynı zamanda Apple’ın Mac OSX Yosemite sürümüne benzeyen bir ekosistem mantığına da odaklanacağı öngörülüyor.

Yanlışlıkla Windows 9 Teknik Önizleme dosyasını iso dosyalarından indirmeye sunarak 32 bit ve 64 bit sürümünü piyasaya çıkaracak.

Kaynak: pcworld.com

Windows 9 Çıkmadan Son Yorumlar
Windows 9 Çıkmadan Son Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz