Windows Phone 8.1 Yükselişte

Windows Phone pazarı için yapılan bir araştırmanın sonuçları yayınlandı. Windows Phone 8.0’ in pazar payı gittikçe artıyor. Yapılan bu yeni araştırma ilginç sonuçları ortaya koyuyor.

Windows Phone pazarına yönelik olan yeni araştırma AdDuplex şirketi tarafından gerçekleştirildi. Windows Phone sürümlerinin Windows Phone üreticilerinden yana olan pazar paylarını paylaştı.

Araştırmaya göre Microsoft’un en güncel Windows Phone sürümü olan 8.1 giderek yaygınlaşmaya başladı. Yalnız hala en üst seviyede Windows Phone 8 bulunuyor.

Windows Phone 8 yüzde 47.7’lik bir paya sahip. Neredeyse pazarın yarısı konumunda bulunuyor. Windows Phone 8.1 ise 39.1 ile Windows Phone 8’i takip ediyor. Her geçen gün kapanan fark sayesinde yakın bir zamanda Windows 8.1’in öne geçeceği öngörülüyor.

Üreticiler bakılırsa da Nokia egemen durumda. Üretici pazar paylarına göre Nokia’nın tam olarak hakimiyeti söz konusu. Yüzde 95.14 ile Nokia neredeyse tekel durumunda görünüyor. Diğer markaların yüzdeleri geri kalan yüzde 5’ten bile az konumda. Ancak hala Windows Phone üretimini sürdürüyorlar. Yapılacak yeni araştırmalarda bakalım durumlar ne olacak?

Windows Phone işletim sistemli cihazların yazılımlarının ve pil ömrünün çok iyi olduğu kullanıcıları tarafından belirtiliyor. Uzun vadede Pazar payının çok daha farklı şekilde olacağı ve artacağı bu nedenle düşünülüyor.

Windows Phone ise müşterilerine daha iyi deneyimler sunmak için çalışmalarına devam ediyor. Önümüzdeki günlerde tablo ne olacak bekleyip göreceğiz.

Kaynak: wpcentral.com

Windows Phone 8.1 Yükselişte
Windows Phone 8.1 Yükselişte

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz