Windows Explorer Emekliye Ayrılıyor

İnternetin bütün dünyaya yayılması ve Windows tabanlı bilgisayarların çıkması ile birlikte ortaya çıkan Explorer tarayıcısı kullanıcılara büyük kolaylıklar yaşatmıştır. Bu kolaylıkları yaşatmasının en baştaki sebebi Windows ile birlikte kullanılması sayesinde uzun zamandır bu işletim yazılımının içerisinde kendine yer etmeyi başarmıştır. Windowsun ayrılmaz parçası haline gelen bu tarayıcı hala en çok kullanılan tarayıcılar içerisinde olsa da bugünler de dedikodu haberlerine göre emekliye ayrılma zamanının geldiği duyumlar arasında. Efsane olarak nitelendirilen bu tarayıcı artık yeni çıkan tarayıcılar arasında yavaş yavaş dik duruşunu yitirmeye başlamaktadır. Birçok yeni özelliklerle tasarlanan tarayıcılar kullanıcılarına büyük kullanım kolaylığı sağlayabilmekte.

Mikrosoft firmasının alacağı bu kararla sistemden çıkarılacak olan Explorer yani kısa adıyla IE yerini tamamen yeni özelliklerle donatılmış olan Spartanta geçecek. Çıkaracakları bu tarayıcı Explorer tarayıcısından tamamen farklı olacak ve kullanıcılarının memnuniyetini ve yapacakları işlemleri kolaylaştırıcı sistemlerle donatılmış şekilde olacağı duyuruldu. Mikrosoft’ un yeni bir çizgiye geçeceği bu işleme Windows 10 ile geçeği söylenmekte.

Spartan adındaki bu yazılımda Java Script ve Trident adındaki kolaylaştırıcı teknolojiler olacağı da söylentiler arasında. Ocak ayı içinde yapılacak Windows tanıtımında bu konu hakkında daha çok bilgi verileceği söylenmekte.

Windows Explorer Emekliye Ayrılıyor
Windows Explorer Emekliye Ayrılıyor

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz