Windows 8’i artık geride bırakabilirsiniz. Çünkü sıradaki işletim sistemi Windows 9’un çıkış tarihi belli oldu. Basına dağıtılan davetiye büyük merak uyandırdı.

Microsoft’un yeniliklerle ve gelişimlerle dolu olacak yeni işletim sistemi Windows 9 Threshold’u tanıtacağı gün artık belli. Şirket tarafından basın gruplarına gönderilen bir davetiye var. Bu davetiye 30 Eylül tarihine ait bir etkinlik için basına verildi. The Verge’nin haberine göre etkinlik Windows 92u dünyaya sunmak için düzenlenecek. Yani yeni ve gelişmiş işletim sistemi 30 Eylül’de tüm dünyaya açıklanacak.

Bu konuyu yakından takip eden ve ilgilenen kaynaklardan gelen habere göre, Windows basın toplantısından kısa süre önce ya da basın toplantısında Windows 9’un geliştiriciler için hazırlanan Windows 9 ön inceleme sürümü de yayınlanacaklar arasında. Bu şekilde, kısa zaman içinde Windows 9 da neler yer aldığını, neler eklendiğini bilip olanlara tanıklık yapabileceğiz. Son sürüm işletim sisteminde neler olup bittiğinden haberdar olma düşüncesi herkeste merak uyandıracaktır.

Cortana Yetişmiyor mu?

Windows 9 inceleme sürümünde mini bir Başlat Menüsü olacak ve Charms barı kaldırılacak. Ayrıca da bazı arayüz değişiklikleri olacak.  Bu gibi söylentiler şimdiden kulağımıza geldi. Bir takım değişikliklerin olacağı zaten aşikar, arayüz değişiklikleri ve bazı kısımların tarzı tabii ki gelişime ayak uydurmak zorunda. İnceleme sürümüne Cortana’nın yetişemeyeceği de konuşuluyor ama durum belli olmayabilir. Bekleyip göreceğiz.

WİNDOWS 9
WİNDOWS 9

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz