Windows 9 8K Ekranları Destekleyecek Mi

Windows 9 8K Ekranları Destekleyecek Mi?

Microsoft’tan merakla beklediğimiz yeni işletim sistemi Windows 9’un ayrıntılarını almaya devam ediyoruz. Son söylentilere bakılırsa Windows 9, 8K çözünürlüğünde ekranlara destek verecek.

Microsoft, 30 Eylül tarihinde San Francisco’da bir etkinlik gerçekleştirecek ve burada beklenen Windows 9 işletim sistemini tanıtacak. Ancak, işletim sistemine yönelik güden güne yeni söylentiler ortaya atılıyor. Son iddianın kaynağı Rusya merkezli PCPortal com ru sitesinden. İddialar gelmeye devam ederken sitede gelecek olan sürümün ultra yüksek çözünürlüklü ekranlara destek vereceği yer aldı.

Standart olma yolunda ilerleyen 4K çözünürlüğün daha da ötesine geçecek olan bu destek sayesinde Windows 9 yüklenmiş olan cihazlar 8K ekranlar ile kullanabilecek. Rus olan sitenin iddiaları ise çeşitli Windows 9 yapılandırılmalarında ortaya çıkanlara dayanıyor.

Aslında şimdilik 8K desteği önemli görünmese bile Microsoft’un gelecekteki planlarında bu yatıyor olabilir. Yani bu aslında firmanın geleceğe yönelik bir hamle yapmış olabileceği düşünülüyor. Yeni sürümün aktif kullanım süresi göz önüne alınırsa bu şekilde bir karar verilmesi son derece makul görünüyor. Hem bugün için uzak görülen 8K çözünürlüğe sahip olan cihazların kullanılması çokta iyi bir sonuç olmayabilir. Windows 9’un yaygınlaştığı dönemde popüler hale getirilebilir.

Microsoft’un böyle bir aşamaya kalkışması bile teknoloji severler için iyi bir hamle olarak görülüyor. Daha iyi kalitede kullanım deneyimi gelişen teknolojilerle mümkün olmalı.

Kaynak: www.turvet.com

 

Windows 9 8K Ekranları Destekleyecek Mi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz