Microsoft, Windows 8’den sonraki işletim sistemine Windows 9 yerine Windows 10 adını vermişti. Birçok kişi, neden Windows 9 isminin kullanılmadığını ciddi anlamda merak ediyordu. Bugüne kadar bu konuyla ilgili resmi olmayan birçok açıklama ve yorum yapıldı.

Bunlar arasında en mantıklısı ise Windows 9’un Windows 95 ile karıştırılabileceği düşüncesiydi. Ne var ki Microsoft yetkililerinden sonunda resmi bir açıklama geldi. Böylece şimdiye kadar yapılan yorumlar ve açıklamalar da boşa çıkmış oldu.

Microsoft’tan Tony Prophet, Dreamforce konferansında Windows 8’den sonra neden Windows 10’un çıktığı şeklindeki sorular karşısında gerekli açıklamayı yaptı. Prophet, ‘’Şuana kadar çok sayıda işletim sistemi çıkardık ve her biri, bir önceki işletim sisteminin devamı niteliğindeydi. Ne var ki Windows 8 ile Windows 10 arasında çok ciddi farklar söz konusu. Yani Windows 10, Windows 8’in devamı niteliğinde değil, tamamen farklı ve yeni bir işletim sistemi. Windows 10’un Microsoft’un en yeni ve en iyi sistemi olması nedeniyle böyle bir karar aldık.’’ dedi.

Gerçekten Windows 8 ile Windows 10 arasında ciddi farklar mevcut. Önceki işletim sistemlerinin bir önceki işletim sisteminin devamı şeklinde olduğu açıkça görülüyordu. Sistem anlamında çok büyük farklar yokken renk ve şekil farklılıkları olduğu göze çarpıyordu.

Windows 10 ise Microsoft tarafından özel olarak geliştirildi ve bu ismi gerçekten hak ediyor. 10 sayısının kusursuz, 10 numara gibi tabirlerle anılması da Microsoft’un bu kararı almasında oldukça etkili olmuş vaziyette.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz