Twitter’in resim uygulaması olarak bilinen fakat resmiyette Twitter’ a bağlı olmayan Twitpic 25 Ekim’de tarihe karışıyor. Kapatılacak olan Twitpic yerine sadece Twitter’in resmi uygulaması kullanılabilecek.

Bu bağlamda en çok tercih edilen uygulamaların başında gelen Twitpic’ in Twitter yetkililerinden uyarı aldığı bildirildi; bu nedenle Twitpic uygulamasında fotoğrafları bulunan kişilerin bu fotoğrafları yedeklemesi ve sistemden silmesi istendi. Fotoğraflarını 25 Ekim 2014 tarihinde Twitpic kapanmadan önce almayanların bilgileri uygulama ile beraber silinmiş olacak.

Twitter’in ilk popülerlik dönemlerinde bazı hizmetler için altyapı hizmeti vermeyişi Twitpic’ in yükselmesi adına önemli bir etkendi. Twitter’in resim paylaşım hizmeti sunmamasından faydalanan ve kısa sürede milyonlarca kullanıcıya ulaşan Twitpic, ne yazık ki artık kapanıyor. Twitter’in artık kendi altyapısını kurmuş olması ve Twitpic’ e uyarıda bulunması, uygulamanın kapanmasının esas sebebi olarak dikkat çekiyor.

25 Ekim 2014 tarihinde yayın hayatına son verecek olan Twitpic’ e kullanıcılarından büyük destek geldi. Bu kararın yanlış olduğunu düşünen birçok Twitter kullanıcısı yine Twitter hesaplarından Twitpic’ i koruyucu mesajlar yayınladı. Her ne kadar birçok Twitter kullanıcısı bu olaya karşı çıksa da 25 Ekim 2014 tarihinde Twitpic, resmi olarak kapanmış olacak.

Twitter’in API desteğini engelleyecek olması, Twitpic’ i bu kararı almak zorunda bırakmış. Bilindiği üzere Twitter, isim hakkı davasının geri çekilmesi adına Twitpic’ e baskıda bulunuyordu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz