Önümüzdeki yaz sonu ilk olarak PC’ye sunulması beklenen Windows 10 versiyonları arasında telefonlar için Windows 10 Mobile ismi en dikkat çeken oldu.

İşte Windows 10 versiyonları:

Windows 10 Home tamamen genel müşteri odaklı masaüstü versiyonu olacak. PC, tablet ve ikisi bir arada PC’ler için kullanılabilir durumda olacak olan ‘Home’ versiyonu Cortana, Microsoft Edge web tarayıcı başta olmak üzere Continuum tablet-masaüstü arası geçiş özelliği, iris-parmak izi tanıma sistemi Windows Hello ve bir çok özelliği beraberinde getirecek. Ayrıca Windows uygulamaları da kutudan çıkan özellikler arasında olacak.

Windows 10 Home kullanıcıları aynı zamanda Xbox Live topluluğuna da dahil olabilecek. Xbox One oyunları aynı şekilde Windows 10 PC’de de oynanabilecek.

Windows 10 Mobile ise daha küçük cihazlar için hazırlanan versiyonu. Telefonlar ve küçük tabletlerde sistemin Mobil versiyonu çalışacak. Microsoft’un yeni dokunmatik temelli Office uygulaması başta olmak üzere tüm Windows 10 Home universal uygulamaları Mobile’de de çalışacak. Ayrıca telefonu neredeyse PC’ye çeviren Continuum özelliği de Windows 10 Mobile’ın ücretsiz sunduğu özellikler arasında.

Windows 10 Pro şu anki önizleme sürümünün tamamlanmış hali olacak. PC, tablet ve hibrit makinelerde kullanılabilecek durumda olan Windows 10 Pro; Windows 10 Home özelliklerinin yanında küçük ölçekli işletmeler için bazı ekstraları da beraberinde getirecek. Bulut teknolojisinden tamamen yararlanacak olan Windows 10 Pro; verimliliği ön plana çıkarır nitelikte olacak.

İşle ilgili verilerinizi yönetebileceğiniz, sunumlarınıza erişebileceğiniz ve bulut teknolojisinden yararlanabileceğiniz Windows 10 Pro özellikle işletmelerde gün yüzüne çıkan güncelleme ve yükseltme sorunlarını minimuma indiriyor.

Windows 10 Home, Windows 10 Mobile ve Windows 10 Pro; Windows 7, Windows 8, 8.1 ve Windows Phone 8.1 kullanıcıları için ücretsiz yükseltme imkanı sağlayacak.

Windows 10 Enterprise ise büyük ölçekli şirketler için Windows 10 Pro’nun üzerine özellikler eklenmiş versiyonu. Windows 10 Enterprise baştan aşağı güvenlik sistemleri ile donatıldı, şirket bilgilerini zarara sokmayacak şekilde tasarlandı.Windows 10 Enterprise en geniş seçenekleri sunan sistem olacak. Yeni teknolojilere çok daha kolay adapte olan Windows 10 Enterprise’e yükseltme ise Çoklu lisanslama ve Aktif yazılım güvencesi kullanıcıları için ücretsiz olacak.

Windows 10 Education; eğitim kurumları için tasarlanmış Windows 10’dur. Okul yönetimi, öğrenciler ve öğretmenler için tasarlanan bu Windows 10; aynı şekilde çoklu lisanslamalar için mümkün olacak. Ayrıca bu lisansı kullanan makineler ücretsiz olarak yükseltilebilecek.

Windows 10 Mobile Enterprise : Listenin en beklenmeyen Windows 10 versiyonu Mobile Enterprise oldu. Kurumsal şirketler için en geniş deneyimi sunacak olan Windows 10 Mobile Enterprise; tabletler ve telefonlarda çalışacak. Güvenlik ve verimlilik odaklı olacak olan Windows 10 Mobile Enterprise iş cihazları yönetmeye imkan sağlayacak.

Windows 10 Enterprise ve Windows 10 Mobile Enterprise versiyonları ATM‘ler için de kullanılabilir duruma gelirken; robotik endüstriler için de Windows 10 loT Core versiyonu eklendi.

Kaynak: http://www.windows10haber.net/windows-10-un-tum-versiyonlari-listelendi/

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz