Windows 10 İki Web Tarayıcısı Sunacak

Windows 10 telefonlar, tabletler, dizüstü veya masaüstü çalıştırmak için tasarlanmış yeni bir web tarayıcısı yaratıyor. Kod adı Proje Spartan olan yeni bir tarayıcı evrensel dünyaya yayılacak. Windows uygulama sayesinde yeni özelliklerine Windows Cortana kişisel asistan özelliği de katıyor olacak ve web sayfalarında entegrasyon eklenmesi ile kişisel destek sağlayacak.

Windows 10 sadece spartan ve Microsoft olan bir web tarayıcı olmayacak. Masaüstü işletim sisteminin bir sonraki nesil versiyonu da Internet Explorer içerecek.

Sadece Internet Explorer kullanıcıları için kullanılabilir özel ActiveX denetimleri, Tarayıcı Yardımcı Nesneleri ya da diğer özellikleri kullanarak web sitelerine erişmek daha keyifli olacak. Microsoft kullanıcıları için, Windows 10 IE de dahil olmak üzere yıl bitmeden bu web uygulamalarını devreye sokacak.  Kuvvet geliştiricileri de kendi yazılımını güncellemek için Windows 10’dan yardım alacak.

Spartan web tarayıcısı tamamen yeni bir render motoru vardır. Spartan ve diğer web tarayıcıları için optimize olamayan eski web sitelerine giriş yapmak adına Internet Explorer 11 motor yüklenebilecektir. İlginçtir ki Windows 10 yazılımında ikili render motorları kullanacak Internet Explorer sürümü biri olacak ve web içeriği oluşturmak için Spartan motorunu kullanması mümkün olacak.

 

Windows 10 İki Web Tarayıcısı Sunacak
Windows 10 İki Web Tarayıcısı Sunacak

Son çare olarak Microsoft IE11 render motorunu mevcut tutarken, Microsoft Windows 10 için varsayılan yeni render motoru konumlandırma yapabilecek.

Kaynak: Liliputing

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz