Windows 10, önemli bir haber olarak bir anda gündeme düştükten sonra; bir çok kişi durum ile ilgili araştırma yapmaya başladı. İlk Windows 10 görüntüleri ve genel anlamda konsepti ise, kullanıcılar tarafından gerçekten olumlu karşılandı. Şuan, bir çok kişinin Windows 10 hakkında ki yorumu ise, oldukça olumlu yönde ve beklentileri bir hayli yüksek durumda. Bu durum Microsoft tarafını da bir hayli sevindiriyor haliyle.

İlk Anket Başarılı

Microsoft, Windows 10’u tanıttıktan hemen sonra, özel bir anket düzenledi. Bu anket ile, tanıtımın akabinde kullanıcıların nasıl bir fikre sahip olduğunu, yorumlarının ne denli olduğunu görmek amacını gütmekteydi.

Anket, Windows 10 ile ilgili gerçekten bilgi sahibi olan ortalama 2 bin kullanıcı ile yapılıyor. Anket sonucunda ise, %85’e varan oranlarda bir olumlu tepki alınarak, Windows 10 için beklentilerin ilk aşamada olumlu olduğu görülüyor. Tabii arada belli bir kesimin hâlâ daha tatmin olmadığı ve bunu da haklı olarak bir çok farklı nedene bağladığı görülmekte. Bu durum Windows için de olumlu adımlar atması için önemli oluyor.

İnsanlar, daha önceleri Windows Vista ile farklı bir deneyim adı altında sorun yaşadıklarını, üzerine bir de Windows 8 ile daha farklı sıkıntıların gündeme geldiğini ve bir anda tüm alışılmış düzenin bozulduğunu söylemekte. Bildiğiniz gibi Windows’un ilk süreçte ve 7’de kendine has bir yapısı vardır. Bunu bir anda kapsamlı, farklı bir boyuta taşımak kullanıcılar içinde gerçekten olumsuz bir düşüncenin oluşmasına neden oldu. Bu düşünceler, durumu biraz daha farklı açılardan ortaya koyduğu için olumlu değerler taşımakta.

Windows 10 ise, tekrardan kullanıcılar gözünde ki o sabit hali tekrar geri kazanmak, kulanım konusunda ki o rahat, hızlı ve stabil yapıya ulaşarak tekrar herkesin memnun olduğu bir deneyim oluşturmak istiyor. Zira bizlerin de TeknolojiSende ekibi olarak Windows 10 ile ilgili yaptığımız araştırmalar da gözümüze çarpan en temel nokta, bu oluyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz