Jimmey Walles

Özgür ansiklopedi olarak da bilinen Wikipedia birçok konuda başvurduğumuz bilgi kaynaklarından birisi. Her yaştan insanın her işinde açıp güvenle bakabileceği bir kaynak olan Wikipedia’nın arkasındaki kurucu isim ise Jimmey Walles. Bu isim ise bir süre önce The People’s Operator isimli bir kuruluşun yönetim kuruluna katılmıştı.

Bu kuruluş Wikipedia’ya oldukça benzeyen bir yapıya sahip bir sosyal medya aracı geliştirdi. Mantık olarak Wikipedia ile aynı olan ve bu yüzden herhangi bir kar amacı gütmeyen TPO, henüz çiçeği burnunda bir sosyal medya sitesi. bu yüzden oldukça az bir kitleye sahip olması oldukça doğal bir durum. Ancak kar amacı gütmemesi sitenin popülaritesinin zamanlar artacağı yönünde önemli bir umut kaynağı.

Ayrıca sitenin bir başka can alıcı özelliği daha bulunuyor. Kar amacı gütmemesi nedeni ile hiçbir reklam almayan ve bu sayede tamamen reklamsız bir sosyal medya keyfi sunan TPO, anı zamanda kendisi gibi diğer kar amacı gütmeyen kuruluşların da fon toplayabilmesine imkan sağlıyor. Ayağının tozu ile ilerleyen yeni sosyal medya aracı TPO’ya buradan ulaşabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz