Whatsapp akıllı telefonlarda en çok kullanılan uygulamalardan biridir. Kullanımı gayet basit ve düşük bağlantılara karşı dahi iyi çalışan bir ileşitim aracıdır. İster birine mesaj atın, isterseniz arkadaşınıza bir fotoğraf göndermek isteyin, şüphesiz Whatsapp’ı kullanmak en iyi seçenek olacaktır.Ama aynı zamanda, dikkatli olmazsanız, diğer uygulamalar veya web tabablı diğer araçlar gibi, Whatsapp özel verilerinizi de sızdırabilir. ESET, akıllı telefon ve bilgisayarlar için oldukça kullanışlı ve güvenliğe yönelik çözümler sunmaktadır. Ve Whatsapp güvenliği konusunda bazı ipuçları ortaya çıktı.

Şirket, her WhatsApp kullanıcısının aşağıdaki WhatsApp sohbetlerini  güvende tutmak için aşağıdaki ipuçlarını kullanması gerektiğini söylüyor.

WhatsApp Kilidi

En iyi WhatsApp güvenlik ipuçlarından biri, uygulamayı bir şifre veya PIN ile korumaktır. WhatsApp kendisi böyle bir işlev sunmuyor ancak bunu yapan üçüncü taraf uygulamaları var. Hantal görünebilir, ancak telefonunuzu kaybederseniz, başkalarının sohbetlerine erişmesini önleyecektir.

WhatsApp fotoğraflarının fotoğraf makinesinde görünmesini engelleyin

WhatsApp konuşmalarınızın bazen belirgin bir ‘kişisel’ nota sahip olabileceğini varsaymak doğru olur. Resimleri diğer önemli kullanıcılarınızla paylaşıyorsanız, istediğiniz en son şey, bu fotoğrafların genel fotoğraf akışınızda görünmesi ve bir arkadaşınıza söylediğiniz pembe yalanın ortaya çıkması olacaktır.

Bunu iPhone’da düzeltmek hiç de zor değil. Yapmanız gereken şey, telefonunuzda ayarlar menünüse girmek, ardından ‘gizlilik’, ”fotoğraflar” bölümüne girerek, fotoğraf akışından Whatsapp’ı kaldırmak.

Android kullanıcıları biraz endişe altında. ES File Explorer gibi bir dosya explorer uygulamasını kullanarak, WhatsApp’ın ‘Images’ ve ‘Videos’ klasörlerini bulun.Dosyanın içerisinie ‘.nomedia’ adında bir dosya yaratın. Bu Android Galerisini klasör taramasını durduracaktır.
.Nomedia nedir?

.nomedia içi boş bir dosyadır. Android cihazlarda bir klasör içine konulan .nomedia dosyası o klasördeki resim, video gibi multimedya öğelerinin medya tarayıcı tarafından taranmasını engeller. Böylelikle içinde .nomedia dosyası olan klasörlerdeki resim ve videolar Galeride görünmez.

Eğer Android galeride bazı resimler görünsün istemiyorsanız o zaman o klasör içinde bir .nomedia adında içi boş dosya oluşturmanız bu isteğinizi yerine getirecektir.

İkincisi, WhatsApp resimlerini fotoğraf aracınızdan çıkarırsanız ve uygulamayı yukarıdaki gibi kilitlerseniz, telefonunuz çalınırsa veya saldırıya uğradığında başka bir güvenlik katmanı sağlar – ancak kurşun geçirmez bir yelek gibi olmayacaktır.

‘Son görülen’i ‘ gizle

İnsanların sizin ne zaman çevrimiçi ve çevrimdışı olduğunuzu  bilmelerini istediğine emin misiniz?  WhatsApp’ın ‘Profilinde’ ‘son görülen’ zamanınızı kimlerin görebileceğini devre dışı bırakabilir veya kısıtlayabilirsiniz; Android, iOS, Windows veya Blackberry’de ‘Gizlilik’ menüsünden bunu kısıtlayabilir veya devre dışı bırakabilirsiniz. Ancak unutmayın ki, diğer kullanıcıların ‘en son görülen’ saatlerini de göremezsiniz.

Profil resmine erişimi kısıtla

Profil fotoğrafınız LinkedIn, Facebook veya Twitter’da başka bir yerde kullandığınız fotoğraf mı? Belki de şirketin web sitesinde bir yerlerde kayıtlıdır. WhatsApp profil resmi paylaşımınız açık olduğunda, hiç konuşmadığınız biri (istenmeyen mesajı yanıtladıysanız bile), resmini google resim aramasını kullanarak ve WhatsApp profilinizden hızlı ve kolayca indirebilir, sizinle ilgili daha fazla bilgi edinebilir. Profil resim paylaşımını, gizlilik menüsündeki ”Yalnızca kişilere” ayarlayın.

Dolandırıcılara dikkat edin

WhatsApp kendisi hiçbir zaman sizinle iletişim kurmaz. Ayrıca, WhatsApp, tarafınızdan yardım isteği e-postayla gönderilmedikçe , sesli mesajlar, ödeme, değişiklikler, fotoğraflar veya videolar hakkında e-posta göndermez. WhatsApp’dan geldiğini iddia eden veya hesabınızı korumak için bağlantıları izlemeyi teşvik eden ücretsiz bir abonelik sunan herhangi bir şey kesinlikle bir aldatmaca ve güvenilmezdir.

Ne konuştuğuna dikkat et.

Dijital iletişimin herhangi bir formu ile yaptığınız aynı sağduyu kullanın. Adres, telefon numarası ve e-posta adresleri önemli değilse göndermeyin. Banka, sosyal güvenlik veya kredi kartı bilgilerinizi veya pasaportunuzu veya diğer kimlik bilgilerinizi asla göndermeyin. Bilgilerinizi gönderdiğiniz kişinin mobil cihazı başkasının eline geçeceğini unutmayın.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz