Samsung Galaxy S8’in bu yıl geleceğini biliyoruz ve söylentiler ve sızıntılar konusunda bir sıkıntı yok. Galaxy S8 çıkış tarihi, özellikleri ve fiyatı da dahil olmak üzere Samsung’un bir sonraki amiral gemisi hakkında bilinenleri burada bulabilirsiniz.

(Güncelleştirme: 13 Şubat 2017): Samsung, Güney Koreli bir yayına göre, geçen yılki Not 7’deki çöküntü sonrasında Galaxy S8 için pil tedarikçilerini değiştiriyor. Daha fazla bilgi edinmek için okumaya devam edin.

Ünlü Twitter sızıntı kaynağı olan Evan Blass Galaxy S8 Plus’ın tasarımı olduğunu ileri sürdüğü Logo’yu Twitter hesabından paylaştı.

SAMSUNG GALAXY S8 VE S8+ HAKKINDA HABERLER VE SÖYLENTİLER

Samsung, üzerine Note 7 ile beraber üzerine kapanan kara bulutları Galaxy S8 serisi ile üzerinden atmak istiyor. Samsung, TV’ler, buzdolapları, hoparlörler, Chromebook’lar, Galaxy A3 (2017) ve Galaxy A5’in (2017) güncellenmiş sürümleri ve patlayan Not 7 fiasco’su için özenli özürler yayınladı ancak ne yazık ki parlak yeni bir amiral gemisi yok.

Ne yazık ki, bir sonraki büyük fuarda – MWC 2017 – Samsung’un yeni telefonunu göremiyoruz. Samsung, sürpriz bir açıklama yaparak, galaksi S8’in gösteriye konmayacağını doğruladı; bunun açıklanmasıyla analistler, Samsung’un yaptığı açıklama doğrultusunda nisan ayını bekliyorlardı.

İyi haber şu ki Samsung, Galaxy S8 ticari markası başvurusunda bulunmuş ve bu da piyasaya sürülecek anlamına geliyor. Ocak ayı başında Samsung, akıllı telefonlar, tabletler, kablolar ve telefon kutularını da uygulanabilecek öğelerden ötürü markalaşma başvurusunda bulundu.
Yine de s8 hakkında konuşulacak çok şey var. CES’de görünmeden önce Samsung, “yazılım aracılığıyla hızını ve performansını artıracak” bir akıllı telefon teknolojisi olan “Canavar Modu” terimini markaya uyguladı.

Daha da iyisi, bir Qualcomm Snapdragon 830 yongası, 4K ekran, ‘Edge’ tarzı ekran ve geliştirilmiş bir kamera gibi söylentilerle Galaxy S8 spesifikasyonlarını duyuyoruz.

Daha fazlasını öğrenmek için okumaya devam edin – Galaxy S8’den neler bekleyebileceğinize dair ayrıntılı bir açıklama burada.

GALAXY S8 ÖZET OLARAK:

  • Galaxy S8 ne zaman piyasaya çıkacak? Mart / Nisan 2017
  • Galaxy S8 hakkında yeni neler var? Söylentiler: 4K ekran, SD830 yonga, USB-C
  • Galaxy S8’in fiyatı ne kadar olacak? En iyi tahmin: £ 599 (Yaklaşık 2.762,05 TL)

GALAXY S8 AMERİKA VE İNGİLTEREDE NE ZAMAN PİYASAYA SÜRÜLECEK?

Galaxy’nin önceki telefon lansmanlarına bir göz atalım:

  • Galaxy S7 piyasaya çıkış tarihi –   11 Mart 2016
  • Galaxy S6 piyasaya çıkış tarihi-    20 Nisan 2015
  • Galaxy S5 piyasaya çıkış tarihi-    11 Nisan 2014
  • Galaxy S4 piyasaya çıkış tarihi-    27 Nisan 2013
  • Galaxy S3 piyasaya çıkış tarihi-    29 Mayıs 2012
  • Galaxy S2 piyasaya çıkış tarihi-    2 Mayıs 2011
  • Galaxy S piyasaya çıkış tarihi-       4 Haziran 2010

Başlangıçta Samsung’un yeni telefonunu Şubat ayının sonlarında Barselona’nın yıllık teknoloji fuarı MWC 2017’de piyasaya çıkacağına inanılıyordu. Fakat Samsung, bunun olmayacağını duyurdu. Samsung, yeni telefonla herhangi bir Galaxy Note 7 tarzı pil sorunu yaşamamasını sağlamak için sıkı bir şekilde çalıştığı belirtti.

Ocak ayında yayınlanan Forbes raporun’da, 14 Nisan 2017 tarihine kadar muhtemel piyasaya sürme tarihi olarak belirtti.

GALAXY S8 ÖZELLİKLERİ – GALAXY S8’DE NELER YENİ?

Galaxy S8’in 2017 yılının en yeni ve en iyi mobil donanımından bazılarını göstereceği garanti edilmiş, ancak Samsung detaylarla ilgili gizlilik yeminini bozmadı.

İşte Galaxy S8 özellikleri açısından görmek isteyecekleriniz..

GALAXY S8 TASARIM – ANA BAKIMI

Samsung, bu yılki Galaxy S8 için önemli bir tasarım revizyonu planlıyor olabilir.

Kore’nin ETNews’tan bir rapor, Samsung’un Home Button’u kaldırarak kendi işlevselliğinin yerine ekranın içine entegre etmek istediğini söylüyor. Tıpkı Apple’ın “iPhone 8” ile ilgili söylentileri gibi. Samsung, “Galaxy S8’in ön kısmının tamamını ekranda doldurmak” için Home Button’u kaldırmak istiyor. . Android’in Techdroid blogundaki bu video, böyle söylentilere dayanan bir Galaxy S8 görüntüsünü bu video’dan izleyebilirsiniz:

Galaxy S8’in Galaxy S7’den çok daha küçük çerçeveleri olabileceğine dair bir söylenti duyduk. The Investor’a konuşan Park Won-sang, Samsung Display’in Ana Mühendisi, şirketin ekran-gövde oranının% 90’dan fazla OLED ekranını sunmayı hedeflediğini söyledi. Samsung’un önümüzdeki birkaç yıl içinde% 99 ekran-vücut oranıyla bir ahize yaratmayı umduğunu açıklamaya devam etti. Buna karşılık, çoğu telefonun şu anda ortalama% 80 civarında bir oranı var.

Bu söylentiler, Samsung’un Kasım ayından bu yana Galaxy S8’i “tüm ekranlı ön” ile kurmayı planladığını iddia eden bir Bloomberg raporunda da yankılandı. Makale, Samsung’un “Home” düğmesini bırakması ve işlevselliğini yerine camın alt kısmına götürmesi beklenen “çerçeve küçültmeyen” telefonun “daha fazla görüntü sunacağını” söyledi.

Ancak bu söylentinin inanılırlığındaki en büyük gelişme, Synaptics’in yeni bir parmak izi tarayıcısı olan Natural ID FS9100 optik parmak izi algılayıcısı geliştirdiği duyurusuyla geldi.

FS9100 ile ilgili önemli olan, 1mm “tam kaplama camı” aracılığıyla parmak izinizi tarayabilmesidir. Dolayısıyla, Samsung’un, tarayıcıyı Ev düğmesinin içine koymak zorunda kalmadan camın altına gizlemesiyle sağlanmış olacak.

Analist firması IDC Araştırma Direktörü Les Santiago, “Synaptics, akıllı telefonlara ve tabletlerde görüntü ve güç tüketimi zarfı ile optik algılama teknolojisini getirerek, üstten alta, uçtan uca akıllı telefondan kritik bir sonraki adım olan Ana Sayfa düğmesinin ortadan kaldırılmasını sağlıyor “dedi.

Önemlisi, Samsung, Galaxy S8 de dahil olmak üzere önceki amiral gemisi akıllı telefonlarında Synaptics parmak izi algılayıcılarını kullandı. Böylece bu yeni sensörün gelecekteki bir Samsung modeline daha da yakınlaşması daha da kolaylaşıyor. Tek muhtemel yol gösterici, Synaptics’in üreticilerin Q2’deki üretim başlangıcıyla birlikte bu sene Q1 sensörünü örnekleyebildiğini söylediklerinin Galaxy S8’e dahil edilmesi için çok geç olabilir.

Bu sızıntıları göz önüne alarak, Samsung’un bir sonraki amiral gemisi akıllı telefonu ilginç bir vizyonunu sunan, uygun adı taşıyan Concept Creator tarafından yeni bir konsept oluşturuldu:

Ve burada, VentureBeat’in (genellikle güvenilir), Evan Blass’ın gerçek Galaxy S8’i tasvir ettiği iddialarının bir görüntüsü var:

Evan Blass Twitter hesabından; olası Galaxy Samsung S8 tasarımını yayınladı.

GALAXY S8 VE S8 EDGE EKRANI – SAMSUNG, 4K EKRAN KULLANACAK MI?

Görüntüler konusunda, geçmiş Samsung amiral gemisi telefonlarının ekran boyutlarıyla bakalım:

Galaxy S7 – 5,1 inç
Galaxy S7 Edge – 5.5-inç
Galaxy S6 – 5,1 inç
Galaxy S6 Edge – 5.1-inç
Galaxy S5 – 5.1-inç
Çoğu kullanıcının kullanımına uygun, iyi bir orta alan olan 5.1 inçlik panellerine net bir eğilim var. Kore Herald’ın raporundan yola çıkarak iki varyant öner sürülüyor: 5.7 inç ve 6.2 inç.

Galaxy S6’nın bir QHD ekranının piyasaya sürülmesinden sonra, 2017 yılının Samsung’un 4K ekranına geçtiği yıl olabileceğine de inanıyoruz. Weibo’dan bir rapor, Galaxy S8’in bir varyantının 4K çözünürlüklü bir ekran kullanacağını da öne sürdü.

4K sergilemek için ana argüman, sanal gerçekliğin artan popülaritesi. Bugün bir Gear VR headset kullanıyorsanız, bir Galaxy akıllı telefonun QHD ekranına bakıyorsunuz demektir. Ancak, görüntü ekranı stereoskopik modda olduğu için – temelde ikiye bölünmüş – yarım çözünürlük elde ediyorsunuz. Bunun eşleştirilmesi, gözlerinizin ekrana çok yakın olması, piksel yoğunluğunu çok önemli hale geliyor.

Samsung, 4K paneline taşındıysa, görsel olarak önemli ölçüde geliştirilmiş VR deneyiminden hoşlanırsınız. Ve Galaxy S7’e güç veren Snapdragon 820’nin yerel 4K ekranları 60fps’de zaten desteklediğini belirtmek gerekir.

Samsung, kenar görüntüsünün Galaxy S akıllı telefon kimliğinin kimliğini oluşturacağını düşünüyor.

İyi haber aslında gerçekleşebileceğidir. Kore Herald, UBI Research analistlerinden gelen yorumları üzerine şunları söyledi:

“Samsung Display, Mart ayında Kaliforniya’da bir Görüntülü Reklamcılık Fuarı Topluluğu’ndaki sanal gerçeklik aygıtları için 806ppi’lik bir piksel yoğunluğuna sahip 5.5 ultra-high definition 4K ekran sergiledi. Önümüzdeki aylarda iyileşmesi beklenen yeni nesil ekranın üretim verimi oranı da dahil olmak üzere çeşitli faktörleri göz önüne alan 5.5 inç AMOLED, muhtemelen S8 adında bir sonraki Galaxy akıllı telefonunda konuşlandırılacak. “

Galaxy S8’in sadece kıvrımlı bir ekranla piyasaya sürüleceğine dair bir söylenti var; Samsung yöneticisi son zamanlarda düz ekranların iyi olabileceğini ima etti. Samsung Mobile patronu DJ Koh, Kore Herald’ına konuşan şunları söyledi:

“Samsung, tüketicilere farklı bir kullanıcı deneyimi (eğri ekran için) yazılım ve kullanıcı dostu işlevler sunarak sunabilirse, Samsung’un Galaxy S akıllı telefon ürün serisinin kimliğiyle kenar görüntüsünü göstereceğini düşünüyor.”

Herald, Samsung’un ileride Galaxy S-serisi düz ekranları kesip oynamayacağını düşünen bir takip raporu yayınladı. Bununla birlikte, kavisli Galaxy S7 Edge’in satışlar açısından düz Galaxy S7’den daha geride kaldığı gerçeğine inanıyor. Herald, Samsung’un kendi Samsung Display bölümünden 5.1-inç ve 5.5-inç türevlerinde eğri ekranlar elde ettiğine inanıyor.

GALAXY S8 SPECS – NASIL GÜÇLÜ OLACAK?

Yeni 10nm işlemci? – Galaxy S8 özellikleri henüz açıklanmadı (açıkçası), ancak tahmin etmek oldukça kolay.

Galaxy S7 telefonunuzu nereye satın aldığınıza bağlı olarak Snapdragon 820 veya Exynos 8890 kullanıyordu. Birincisi ABD yonga üreticisi Qualcomm tarafından inşa edilirken, daha sonra özel olarak üretilmiş bir Samsung yongası var. Galaxy S8’in pazarınıza bağlı olarak Qualcomm ve Samsung chipleriyle satılması bekleniyor.

Özellikle Forbesin yayınladığı ilginç raporda Samsung, Snapdragon 835’in erken sevkiyatını rafa kaldırdığını ve LG g6’nın yongayı tamamen kullanmamasını önerdiğini bildirdi.

Samsung, Snapdragon 835’i son derece verimli bir 10nm üretim süreciyle üretmeye çalıştığını doğrulamıştır. Bu, transistörlerin Galaxy S7’de kullanılan 14nm ve 16nm chipler üzerine kurulanlardan çok daha küçük olduğu anlamına geliyor. Bu nedenle, 10nm’lik bir çipin çok daha az elektrik açlığı ve potansiyel olarak daha güçlü olmasını bekliyoruz.

Samsung’a göre, yeni transistör tasarımı, transistörler% 30 daha fazla alan verimliliğine sahip bir yonga üzerine yerleştirilebilir, bu da% 27 daha yüksek performans veya% 40 daha düşük güç tüketimi anlamına geliyor. Üretim, 2017’de akıllı telefonlara ulaşması beklenen fişlerle zaten başlamıştı. Aslında, Samsung, 2017 yılının ikinci yarısında 10nm chiplerinin ikinci nesli bir sürümünü üretmeyi taahhüt etti.

Samsung’un çip çekme bölümü, ortak ilan etmedi, ancak Güney Kore’nin Electronic Times, Samsung’un Qualcomm’un bir numaralı amiral gemisi olan Snapdragon 830’un tek üreticisi olacağına inanıyor. Samsung rakibi TSMC’in de 10nm chipler için iyi.

Mali, Adreno veya Nvidia GPU ? – Uzman Sammobile bloguna göre, Samsung kendi Exynos chipleri  için GPU teknolojilerini lisanslamak için hem Nvidia hem de AMD’yi kuruyor. Nvidia ve AMD sırasıyla yeni Pascal ve Polaris mimarileri ile başarılar gördüler.

Ne yazık ki, Samsung’un bu yılki lansman için zamanında Nvidia teknolojisine sahip yeni bir mobil GPU’yu arayabileceğinden emin değiliz. Samsung’un Galaxy S8’de ARM’in yeni Mali G71 GPU’sunu kullanacağı söylentileri çok daha olası. Bu, ARM firmasının yeni Bifrost mimarisine dayanan yeni üst uç mobil GPU’sudur. 850MHz hızında çalışan 16nm çip, Mali-T880’den% 40 daha iyi performans ve% 20 daha iyi verimlilik sunuyor – bu Galaxy S7’in GPU’su. ARM’ın en yeni GPU’su hakkında şunları söyledi:

“Mali ailesi UHD içeriği için muhteşem görüntüler sağlar ve Mali-G71’in üstün güç ve ölçeklenebilirliği, onu premium oyun ve mobil VR gibi yeni nesil, üst seviye kullanım örnekleri için mükemmel bir GPU yapar.”

Ayrıca, Mali-G71’in Khronos tarafından inşa edilen güçlü, çapraz platform API olan Vulkan’ın ihtiyaçlarını karşılamak için geliştirildiğini belirtmek gerekir. Samsung zaten Galaxy S7’de Vulkan’a destek ekledi, dolayısıyla Galaxy S8 için de aynı olmadığı takdirde şaşırtıcı olacaktı.

Super Hızlı Modem-  Snapdragon X12 modem 600Mbps indirme hızlarını destekliyor. Ancak Snapdragon X16, 1Gbps’ye kadar inen inanılmaz downlink hızlarını işleyebilir. Bu, 100 GB’lık ortalama dosya boyutunda – tahmin edilen 4K’lık bir filmin 13 dakikanın biraz aşağısında indirilebileceği anlamına geliyor. Ve ortalama 20GB civarında bir Blu-ray filmini o zamanın dörtte birinde indirebileceği anlamına geliyor.

Qualcomm, üreticilerin şu anda Snapdragon X16’ı örnek aldığını açıkladı. Galaxy S8’in Snapdragon X16’yı kullanmaması çok şaşırtıcı olacaktı.

USB-C?-, nihayet! – Galaxy S7, bir USB-C bağlantı noktası özelliği olduğu söylentisi verildi, ancak bu gerçekleşmedi. Galaxy S8’in teknolojisine koyması bekleniyor.

USB Type-C, günümüzde çoğunlukla akıllı telefonların çoğunda bulacağınız Micro USB bağlantı noktalarının yerini alacak bir USB spesifikasyonu. Zaten 2016’da, muhtemelen Apple’ın 12 inç MacBook’u ile göze çarpan birçok aygıtta kullanılıyor.

USB Type-C, tersine çevrilebilir bir bağlantıdır – aynen Apple Lightning portu gibi baş aşağıya yapıştırabilirsiniz. Ayrıca farklı “protokolleri” de destekler. Tek bir USB-C bağlantı noktasından diğer bağlantı türlerini (HDMI, DisplayPort, VGA vb.) Verebilen bağdaştırıcılara sahip olabileceğinizi söylemek için süslü bir yol var. Bu nedenle Apple’ın 12 inç MacBook’unun yalnızca bir porta ihtiyacı vardır.

USB-C ayrıca geleneksel bir USB 2.0 bağlantısına (2.5W) kıyasla çok daha fazla güç (100W’a kadar) sağlayabilir.

 Tüm bunlar, USB-C’nin Micro USB’den daha iyi bir yükseltme olduğu ve bu Galaxy S8’in geçişi sağlamaması merak uyandıracaktır. Belki de yükseltmenin tek dezavantajı, Galaxy S8’in Micro USB bağlantılarını kullanan mevcut Gear VR kulaklıkla uyumlu olmamasıydı.

Belki de USB-C Galaxy S8’in en iyi kanıtı, Galaxy Note 7’nin teknolojisini içermesidir. Dahası Samsung, Not 7 için USB-C’yi destekleyen yeni bir Gear VR da üretti, bu nedenle Galaxy S8’in de uygun olabileceği düşünülüyor.

Daha fazla hafıza, daha fazla RAM? – Kasım ayı sonlarında bir sızıntı, Galaxy S7’ye kıyasla Galaxy S8’deki depolama ve hafızada önemli yükseltmeler olduğunu açıklamıştı. Çin sosyal medya sitesinde yer alan kaynaklar Weibo – teknoloji sızıntılarında – S8’in standart olarak 256GB’lık bir depolama alanının yanı sıra 6GB’lık bir RAM’e sahip olacağını öne sürdü.

Bununla birlikte, bu konuda iki fikirdeyiz. Öncelikle, Weibo düzenli olarak güvenilir sızıntılara neden olmasına rağmen, sitede görünen bilgileri doğrulamanın bir yolu yoktur. Twitter’a biraz benzer; bu da kaynakların kimliğini doğrulamanızı zorlaştırıyor. İkincisi, bu özellikler çok cömert görünüyor ve geçtiğimiz yılki el cihazlarının çoğunu uzunca bir ötesine geçirecekti.

Samsung’un Galaxy S8 ile kanıtlayabileceği çok şey var. Dahası, Apple, 2016 yılının sonlarında 256GB bir iPhone piyasaya sürdüğünden benzer bir yaklaşımı takiben Samsung çok fazla işe yaramayacaktı – Samsung’un varsayılan olarak yüksek hafıza alanını benimsemediğimize inanıyoruz. Unutma ki OnePlus hem OnePlus 3’e hem de OnePlus 3T’ye 6GB RAM yerleştirmiştir, böylece bellek seviyesi Android akıllı telefonlar için eşi benzeri görülmemiştir.

Daha iyi konuşma? – Geçen ay Samsung, farklı markaların birçoğunda ses ürünleri satan speaker teknolojisi şirketi Harman’ı satın aldı. 8 milyar dolar değerinde olan anlaşma, önümüzdeki Samsung ürünlerinde şirketin hoparlör teknolojisinde yaygın spekülasyona yol açtı.

FoneArena, Samsung’un Galaxy S8’i, Harman’ın logosu ile inşa edilmiş ve markalı çift hoparlör ve stereo ses ile donatmayı planladığını bildirdiğinden spekülasyon henüz bitmedi.

Maalesef, rapor tarafından tamamen ikna olunamadı. Satın alma hala sürüyor, bu nedenle Harman’ın teknolojileri Galaxy S8’de çok kısa sürede piyasaya çıkacak gibi görünmüyor. Ayrıca, Samsung’un Kıdemli Başkan Yardımcısı Park Jong-hawn konuşmasında şunları söyledi: “Galaxy S serisi telefon için Harman’ın ileri teknoloji ses teknolojisi için ilk model 2018’de gelebilir.”

Galaxy s8’in kamerası, S7’nin kamerasından daha mı iyi?

Samsung’un amiral gemisi telefonları son yıllarda kameradan etkilendiler. Örneğin, Galaxy S7, ‘Çift Piksel’ teknolojisini başlattı. Galaxy S7’nin görüntü sensöründeki her pikselin yerine iki fotodiyot bulunur. Bu artan piksel sayısının en büyük avantajlarından biri de daha hızlı odaklamadır. IPhone’la fotoğraf çekerken, piksellerin% 5 ila% 10’u odaklama için kullanılır. Ancak Galaxy S7 ile her piksel birleşebiliyor. Belki de Galaxy S8 birçok şey aynıdır. Belki de daha fazlası?

Ancak böylesi daha iyi olur. Galaxy S7’de ayrıca büyük f / 1.7 lens menfezi ve 1 / 2.6 inçlik bir sensör bulunuyor. Zaten Samsung’un akıllı telefonlarda kullanım için 1 / 1.7-inç sensör geliştirmenin zor olduğunu biliyoruz. Her ikisi de Galaxy S8’de yer alabilir.

Ne yazık ki, son raporlar, Galaxy S8 lansmanında bu konuda ne gibi yeniliklerin hazır olmayacağını önermiş görünüyor. Bunun yerine Galaxy S8’in Galaxy S7’ye benzer bir kamera modülünü en azından aksini duyana kadar kabul edilmesi daha muhtemel görünüyor.

Bir anahtar yükseltme çift objektif kamera modülü şeklinde gelebilir. Huawei, teknolojiyi yakın bir zamanda piyasaya sürülen Huawei P9’da kullandı ve Apple’ın, iPhone 7 Plus’ı takip etti. Galaxy S8 ile ilgili bu tür söylentilerin çat pat, Çinli sosyal medya sitesi Weibo’ya gönderildi – son zamanlarda tipster I Ice Universe – ama bu tür raporlara inanmak için henüz erken.

Belki de şimdiye kadar bir kamera yükseltmesinin en iyi kanıtı, Güney Kore’de yakın tarihli bir Samsung patent dosyalama işlemidir. Patent, akıllı telefonlar için yeni geliştirilmiş yakınlaştırma işlevini açıklıyor. Bu, Samsung’un iPhone 7 Plus’ı taklit etmeyi ve bir telefoto zoom lensi olan çift kamera modülünü eklemeyi planladığı yönündeki spekülasyonlara yol açmıştı.

Her neyse, Samsung, Apple’ı çift mercekli bir kamera ile takip etmezse çok şaşırırdık.

Ancak, performans artışı için hazır bulunan arka yüz kamerası değil. Kasım 2016’da, Kore’nin ETNews’tan bir rapor, Samsung’un S8’in ön yüz fotoğraf makinesine otofokus ekleyeceğini iddia etti. Ön kameralara tipik olarak yalnızca benlik veya video görüşmesi için kullanıldığından, ikincil kameralar üzerinde otomatik odaklamayı birincil kameralara göre bulmak daha az yaygındır. Ancak Samsung’un Galaxy S8 için böyle bir güncelleme yapamamasının bilinen bir nedeni yok.

GALAXY S8 PİL HAYATI – DAHA BÜYÜK BATARYA MI OLACAK?

Galaxy S8 pil ömrü zor, zira bir telefonun şarjı ne kadar sürdüğü çok faktöre bağlı. İlki, gerçek hücrenin büyüklüğüdür. İşte son Samsung amiral gemileri için pil kapasitelerinin kısa bir tarihi:

Galaxy S7 – 3000mAh
Galaxy S7 Edge – 3,600mAh
Galaxy S6 – 2,550mAh
Galaxy S6 Edge – 2,600mAh
Gördüğünüz gibi, Kenar varyantları biraz daha büyük pillere sahip olma daha büyük batarya kullanma eğilimindedir. Ancak bu telefonlarda eğilim gösteren ekranlar, S6 Edge’den S7 Edge’de biraz daha büyük – eklenen kapasiteyi açıklıyor. Galaxy S8’in iki varyantı varsa, bu trendin devam etmesini bekleniyor.

Ancak pil ömrünü etkileyen tek faktör hücre boyutu değildir. Google’ın Android N – Galaxy S8’de yer alması beklenen yazılım – pil ömründe iyileştirmeler sunuyor. Galaxy S7’deki mevcut 14nm işlemciden daha az güç tüketen muhtemel 10nm işlemci var. Bununla birlikte, Samsung’a, Galaxy S8 ile 4K ekrana geçtiğinde, pil ömrüne ciddi bir sönümleyiciyi de koyacağı konusunda güvenebilirsiniz.

Her durumda, pil ömrü bu günlerde telefon alıcıları için büyük önem taşıyor, bu nedenle Samsung, Galaxy S8’i tek bir günün kullanımından daha az kullanılabilir şekilde piyasaya sürmesine şaşılacağı muhtemeldir.

Ayrıca, Samsung’un ATL’yi bir pil tedarikçisi olarak anlaşmayı bozduğu yönünde söylentilerden bahsetmeliyiz. ATL, Samsung’un kendi SDI bölümünün yanı sıra Galaxy Note 7’deki pil tedarikçilerinden biri oldu. Ancak Güney Kore’nin Hankyung haber ajansına göre, Samsung, geçen yıl Galaxy’ye neden olan batarya kusurlarının ardından Galaxy S8 için ATL ile olan ortaklığını sona erdirdi.

Samsung’un Japonya’nın Murata Manufacturing’i bir alternatif olarak düşünmesi ve Samsung’un kendi pil üretme bölümüyle üretimi (Samsung’un lehine) 4: 1 oranında bölüştürdüğü söyleniyor.

GALAXY S8 SU GEÇİRMEZ Mİ?- IP68 SERTİFİKASI OLACAK MI?

Samsung Galaxy S7’in en iyi özelliklerinden biri su geçirmez gövdesiydi. Dolayısıyla, Galaxy S8’in IP68 onaylı bir gövdeyle uyumlu olduğunu umuyoruz – bunun anlamı ne?

IP ‘Girişim Koruma’ anlamına gelir ve tüketicilere bir cihazın (1) su geçirmez ve (2) toz geçirmez olduğunu bildirmelerine izin veren Uluslararası Elektroteknik Komisyonu tarafından ileri sürülen bir derecelendirme sistemidir. Bir el cihazı IP68 sertifikalıysa, 30 dakika boyunca 1.5 metre derinlikte suya batırılabilir. Buna karşın, IP67 sertifikalı bir telefon – Samsung Galaxy S5 gibi – sadece bir metre derinlik derecelendirmesi yapıyor.

Galaxy S8’in su geçirmez olması ne kadar muhtemel? Eh, Galaxy S5 ve Galaxy S7 suyla dost halinde iken Galaxy S6 değildi, bu da Samsung’un tasarım amaçlı su geçirmezliği atlamaya istekli olduğunu gösteriyor. Bununla birlikte, su geçirmez Galaxy S8 son derece iyi karşılandı, bu nedenle Samsung’un kazanan formülünü çok fazla kurcalaması olasılığı düşük görünüyor.

Samsung Galaxy S7 – IP68
Samsung Galaxy S6 – N/A
Samsung Galaxy S5 – IP67
Samsung Galaxy S4 Active – IP67
Samsung Galaxy S4 – N/A
Samsung Galaxy S3 – N/A

Ne yazık ki, özellikle su geçirmez bir Samsung Galaxy S8 ile ilgili söylentiler henüz henüz mevcut değil, bu yüzden bizi izlemeye devam edin.

GALAXY S8 KULAKLIK JEKI – ARTIK 3MM AUDIO PORTU YOK MU ?

USB Implementers Forum geçtiğimiz günlerde sesin USB-C vasıtasıyla aktarılmasına izin veren telefon üreticilerinin standartlarını ayrıntılarıyla anlatan Audio Device Class 3.0 spesifikasyonunu yayınladı. Yeni standart, Android telefon üreticilerinin daha yeşil, USB-C biçimleri için eski 3.5mm ses jakını terk etmelerini teşvik etmek için açık bir teklif sundular.

USB-IF Başkanı Başkanı Jeff Ravencraft “Bugünün en basit ve en yaygın konektörü, USB Type-C’yi dijital sesin geleceği için mantıklı bir seçim haline getiriyor” dedi.

Ayrıca Ravencraft, “Pazarlama süresini azaltmak ve güvenilir USB ürünleri sunmak için USB özelliklerini benimsemekle ilgilenen şirketleri USB-IF kaynaklarının avantajlarından yararlanmaya teşvik ediyoruz.” dedi.

Kuruluşun yeni özellikleri, OEMlerin “bir milimetre kapalı ürün tasarımlarını atmek ve konektör sayısını azaltmak” için 3.5mm jakını nasıl çıkartmaları gerektiği konusunda konuşuyor. Ve sözlerine ekledi: “Daha az bağlayıcı yenilik için kapıyı sayısız yollarla açacak ve su geçirmez  cihazlar tasarlamayı kolaylaştıracaktır.”

Bununla birlikte, aksine bazı kanıtlar var. Bir Galaxy S8 kasasını tasvir ettiği iddia edilen yeni bir sızıntı görüntü Slashleaks’a, kullanıcı MIKKE tarafından gönderildi ve forum sayısında “%99 doğruluk” rekoru var. Sızdırılan kasa çıkarma konusunda dikkat çekici olan şey, alt kısımda 3.5mm kulaklık jakı için bir erişim noktası olması, bu da Samsung’un bağlantı noktasını korumayı planladığı anlamına gelebilir.

Görüntüyü doğrulayamasak da Samsung’un S8’in tasarımını tamamlamış olması ve şablon yapanlara şematikler vermesi sürpriz olmaz. Bununla birlikte, bu imge tamamen sahte olabilir ve aldatmaca amaçlı bir girişimci tarafından da tasarlanmış olabilir.

GALAXY S8 YAZILIMI – ANDROID NOUGAT VEYA ANDROID … OREO

Samsung’un Galaxy S8 muhtemelen bir sonraki Android sürümü (Oreo, belki?) Önce duyurulacak. Bunun yerine, Android 7.0 Nougat’ı gemide görmek çok daha hoşumuza gidiyor.

Nougat, Google’ın 2016’daki en önemli mobil işletim sistemidir ve yeni Google Pixel akıllı telefonun başlangıç yazılımıdır. Muhtemelen yazılım ile en büyük gelişme bölünmüş ekran modunun eklenmesidir. Bununla birlikte, Samsung zaten bu özelliği kendi TouchWiz cildiyle sunuyor – Samsung’un yazılımı Google’ın Android işletim sistemine yerleştiriyor. Ancak bildirim istifleme, daha düz bir ‘malzeme tasarımı’ estetiği ve pil ömrü iyileştirmeleri gibi başka yeni özellikler de var.

Ve Android Pay için verilen destek göz önüne alındığında, Galaxy S8’in temassız ödemeler için NFC’yi elinde tutması muhtemel görünüyor.

Samsung Galaxy S8 Aksesuarları – Kasalar, kameralar ve daha fazlası

Samsung, görünüşe göre bu sene Galaxy S8’in yanında piyasaya sürecek 360 derecelik yeni bir kamera planlıyor.

Uzman blog Sammobile tarafından hazırlanan yeni bir raporda, Samsung’un şu anda geçen yılki Gear 360’u başaracak 360 derecelik bir “Gear 360 Pro” geliştirdiğini söylüyor. Sözde, Galaxy S8 ile aynı zamanda piyasaya sürülecek. Şu an Şubat ve Nisan ayları arasında bu yıl gelmeyi bekliyor.

Samsung, geçen yıl Barcelona’nın Mobil Dünya Kongresi’nde 360 derecelik ilk dijital kamera olan Gear 360’ı duyurdu. Galaxy S7 ve S7 Edge’in yanı sıra piyasaya sürüldü, ancak yalnızca sınırlı sayıda piyasada satıldı. Sanırım Samsung, suları sade bir şekilde bu cihazla test ediyordu.

Samsung Gear 360 Pro

Ancak, ‘Gear 360 Pro’ bu yıl piyasaya çıkarsa, Samsung’un Gear 360 ile makul bir başarısı olduğu bir işaret olacak. Bugünün raporuna göre, bekleyeceğimiz şu:

“Gear 360, gelişmiş görüntü ve video kalitesinin yanı sıra daha fazla özellik sunabilir ancak şu anki özelliklerinden emin değiliz. Güney Koreli akıllı telefon devi ayrıca 360 derece kameralar için iOS desteği getiren iOS platformu için Gear 360 Manager uygulaması üzerinde çalışıyor. Ancak, iOS desteğinin yakında piyasaya çıkmayacağını düşünüyoruz. ”

Samsung şu anda iPhone’un Gear Manager uygulamasını beta test ediyor ve bu da Samsung’un akıllı ekranları ve fitness izleyicileri için iOS desteğini ekliyor. Bu nedenle şirketin bu desteği Gear 360 fotoğraf makinesine de genişletmeyi umduğu sürpriz değil.

Ayrıca, Samsung’un Galaxy S8’in yanında yeni bir kablosuz kulaklık çifti sunacağına inanan gazeteci ve sızdırmazlık şirketi Roland Quandt’ın bir raporunu gördük.

Ancak ‘Gear 360 Pro’ bu yıl piyasaya çıkarsa, Samsun’un Gear 360 ile makul bir başarısı olduğu bir işaret olacak. Bugünün raporuna göre:

“Gear 360, gelişmiş görüntü ve video kalitesinin yanı sıra daha fazla özellik sunabilir ancak şu anki özelliklerinden emin değiliz. Güney Koreli akıllı telefon devi ayrıca 360 derece kameralar için iOS desteği getiren iOS platformu için Gear 360 Manager uygulaması üzerinde çalışıyor. Ancak, iOS desteğinin yakında piyasaya çıkmayacağını düşünüyoruz. ”

Samsung şu anda iPhone’un Gear Manager uygulamasını beta test ediyor ve bu da Samsung’un akıllı ekranları ve fitness izleyicileri için iOS desteğini ekliyor. Bu nedenle şirketin bu desteği Gear 360 fotoğraf makinesine de genişletmeyi umduğu sürpriz değil.

Ayrıca, Samsung’un Galaxy S8’in yanında yeni bir kablosuz kulaklık çifti sunacağına inanan gazeteci ve sızdırmazlık şirketi Roland Quandt’ın bir raporunu gördük. Bakmak için tıklayınız

Apple AirPods’a doğrudan rakip olması beklenen kulaklıkların kablosuz olması ve aktif gürültü önleme özelliğine sahip olduğu bildirildi. Bu, ortam gürültüsünü “dinleyeceği” ve daha sonra, uzun uçuşlarda veya gürültülü tren yolculuklarında mükemmel olan “dinamikleri” iptal etmek için kendi “anti-gürültü” lerini bırakacağı anlamına gelir.

Quandt, kulaklıkların cari fiyatlarla 112 € olan 130 €’ya mal olacağını söylüyor. Buna karşılık, Apple’ın AirPods 159 dolara mal olacağı bildirildi.

Samsung Patents – Galaxy S8’in geleceği

Samsung, gelecekte mükemmel gözükmesini sağlayacak büyük (ve sürekli büyüyen) patent portföyüne sahiptir. Bu özelliklerden herhangi biri Galaxy S8’e dönüşüyor mu?

Yeni Home Button

Samsung, biraz daha iPhone gibi bir şey için imza pastil şeklindeki Home Button’u takas etmek için hazırlanıyor olabilir. Yakın zamanda yayınlanan bir Samsung patenti, iPhone gibi dairesel ev düğmesi algılayıcılarına sahip bir ahizeyi tasvir ediyor. Ve başka bir patent de, LG G5 gibi, telefonun arka tarafındaki sensörü yerleştirdi.

Daha iyi selfie

Kısa bir süre önce Samsung’un, ‘Smart Glow’ olarak adlandırılan Android’in bildirim ışığına yeni bir alternatif sunmayı planladığı bildirildi. O zamandan beri, teknoloji blogu Sammobile, özellik hakkında doğru bilgi olduğunu iddia etti.

Raporda, Smart Glow, Samsung Galaxy akıllı telefonların arkasındaki kamera merceğinin etrafında aydınlatılmış bir halkadır. Bu halka bildirimler için yanar ve özelleştirilebilir, yani kullanıcılar uyarı türüne bağlı olarak rengi değiştirebilir.

Çift Ekran

Akıllı telefon üreticileri son yıllarda yenilik yapmak için uğraşıyorlar, ancak Samsung’un yakın tarihli bir patent dosyasında Galaxy S8 gibi telefonların gelecekte daha ilginç olabileceği gösteriliyor. Şirket, ‘dahili kapağın’ her iki tarafında iki ekran içeren yeni bir high-end için tasarımlar sundu.

Bu son sunum, iki ekran arasında çok küçük bir dikiş olan bir akıllı telefon için daha önce gönderilen patent başvurusunun geliştirilmiş bir versiyonu gibi görünüyor. Artık, Samsung, çift ekranlı kurulumun, Patently Mobile raporlarında olduğu gibi “yöneticilere, satış ekiplerine ve öğrencilere yönelik profesyonel bir deftere” benzeyen yeni bir tasarım lehine geniş ekran yapmak fikrinden vazgeçmiş görünüyor.

Beast Modu

Samsung’un bir ticari marka dosyası, bu yılki Galaxy S8 ile birlikte gönderilmek üzere tasarlanmış muhtemel bir yazılım parçası olan gizemli “Beast Modu” nu ortaya çıkardı.

21 Aralık tarihinde Samsung, Avrupa’daki fikri mülkiyet ofisi olan ABIPO’ya ‘Beast Mode’ terimiyle ilgili bir ticari marka başvurdu. Başvuru şu anda IP bigwigs göre, “inceleniyor” ve verilmesi şansı var. Ancak, ticari marka dosyaları, ‘Canavar Modu’ndan ne bekleyebileceğine dair hayati ipuçlar sunmaktadır.

Samsung Ekranlar

Aslında bu bir patent değil, fütüristik bir Samsung teknolojisini bu sayede zaten bu bölümde topladık. Ocak ayında Samsung’un ekran yapım bölümü olan Samsung Display, YouTube’daki iki videoyu görüntülerinin özelliklerini göstererek yayınladı. İlginç olan, iki videoda tasvir edilen ahizenin şimdiye kadar gördüğümüz Galaxy S8 sızıntılarına çok benzediğidir. Özellikle, Ev düğmesi yoktur ve parmak izi tarayıcısının camın altına gömülmüş olduğu varsayımı vardır.

GALAXY S8 FİYATI – NE KADAR MALİYETLİ OLACAKTIR?

Bu aşamada Galaxy S8 fiyatında sadece tahmin edebiliriz. Yardım için, son Galaxy telefon mark-up’larına bir göz atın:

Galaxy S7 – £ 569 (Yaklaşık 2638.63 TL)
Galaxy S6 – £ 599  (Yaklaşık 2777,74 TL
Galaxy S7 Edge – £ 639 (Yaklaşık 2963,23 TL)
Galaxy S6 Edge – £ 695 (Yaklaşık 3222,92 TL)
Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, Edge-variant Galaxy telefonları, daha geleneksel meslektaşlarından% 5 ila% 10 daha pahalı olma eğilimindedir. S7 ve S6’nın ortalama fiyatını alıp Galaxy S8’in yaklaşık 599 £ tutacağını varsayarsak, Galaxy S8 Edge muhtemelen yaklaşık 639£(Yaklaşık 2.963,23 TL) civarında satış yapacaktır.

Bununla birlikte, parmağımızı herhangi bir kesinlik derecesine sahip fiyata koymadan önce Galaxy S8 sürüm tarihine yakın bazı sızıntıları beklemek zorunda kalacağız.

Şimdiye kadar Galaxy S8 fiyatlandırması üzerinde yaşadığımız tek gerçek haber, Korea’s Choice News tarafından hazırlanan bir raporun nazik bir şekilde sunulması. Raporda, önde gelen bir küresel finans kuruluşu olan Goldman Sachs’ın Samsung’un Galaxy S8 için önemli bir maliyet artışı beklediğini ve bileşenler için ne kadar ödediğini belirtiyor.

Goldman Sachs, “Hammadde fiyatları yükselirse, perakende satış fiyat artışları düşünülebilir” sözleriyle kaydedilen sözlerinde, “Hammadde fiyatlarının Galaxy S7’ye göre% 15-20 artmasını bekliyoruz” dedi.

Elbette, Samsung Galaxy S8 için daha fazla ödeme yapmak zorunda kalırsa fiyatların artacağına dair bir garanti mevcut değildir. Samsung, bir sonraki amiral gemisi telefonunun makul ve rekabetçi bir fiyatta olmasını sağlamalıdır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz