Uzun süren dedikodular son buldu ve Alibaba borsaya “BABA” adıyla açıldı. 19 Eylül’de Wall Street borsası oldukça haraketli bir gün yaşadı. Alibaba’nın değeri Facebook’u geçti !

Uzun bir süredir Alibaba’nın borsaya açılacağı hakkında yabancı haber kaynaklarından haberler yapılıyordu fakat bunların çoğu dedikodunun ötesine geçemiyordu. 13 Eylül itibariyle ön talepler toplanmaya başladı ve 19 Eylül günü Alibaba “BABA “ adıyla Wall Street’de yerini aldı. Açılışta 66$ ile başlayan Alibaba daha sonrada 92$ gibi çok ciddi bir fiyattan alıcı bulmaya başladı.

Toplamda 270 milyon hissenin el değiştiği Alibaba hisseleri 93,89 gibi çok ciddi bir miktarla kapanışı gördü. İlk gününü %38 kar ile kapatan Alibaba yatırımcısının yüzünü güldürdü. Kapanış sırasında 231 milyar dolar değere ulaşan Alibaba bu sayede 200 milyar civarında hisseleri seyreden Facebook’u geçmeyi başardı.

Alibaba’nın kurucusu Jack Ma’nın servetine 5 milyar dolar daha eklenmiş oldu.1999 yılında mütevazi bir apartman dairesinde e-ticaret hayatına başlayan Jack Ma, Alibaba’yı kurmuş ve kısa süre içerisinde başarıyı yakalamıştı. Bugün halka arz ile birlikte servetine servet katan Jack Ma, Asya’nın en zengin ikinci kişisi olma ünvanına kavuştu. Facebook’u geride bırakarak Amerika’nın dördüncü en büyük teknoloji şirketi olmayı başaran Alibaba bakalım pazartesi günü borsa tekrar açıldığında 100$ gibi psikolojik bir sınırı zorlayıp bu seviyenin üstüne çıkabilecek mi?

WhatsApp’ın 19 milyar dolara satın alınmasından sonra bir teknoloji şirketi için en büyük haber Alibaba olarak gösteriliyor. Wall Street’de yaşanan teknoloji balonları sonrası yatırımcılar oldukça temkinli davranmasına rağmen Alibaba’nın ilk gününden yaklaşık %40 bir kar ile günü kapaması bazı yatırımcıları endişelendirmiş durumda. Pazartesi borsa açıldığında kar satışları yapmayı düşünen çok kişi olacaktır ve birkaç gün içinde hisse senedinin gerçek değeri ortaya çıkacaktır. Facebook’un ve Twitter’ın açılışında aynı olaylar yaşanmıştı fakat bir süre sonra hisse senetleri dengelenmişti, bakalım Alibaba’nın hisseleri nerede dengelenecek hep beraber göreceğiz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz