17 Eylül 2013 tarihinde; Sony’nin Playstation 3 ve Microsoft’ un Xbox 360 konsollarına çıkan GTA 5, ilk aşamada bilgisayar için piyasaya çıkmamıştı. Kullanıcıların büyük tepkisini çeken Rockstar Games, uzun bir aradan sonra açık dünya oyunu olan Grand Theft Auto 5 oyunu, yakın bir tarihte bilgisayar için de karşımızda olacak. İlk çıktığı dönemde oyunun sadece bazı konsollara çıkmış olması, oyunun müdavimlerini üzmüşse de; Rockstar Games, bu kararıyla herkesin gönlünü almışa benziyor. Oyun ilk piyasaya sürüldüğünde, içerisindeki dosyaları inceleyen insanlar, oyunun içerisinde bilgisayar ve diğer konsollar için bazı kodlar yer aldığını iddia etmişti.

Yalnızca bilgisayar için değil; yeni nesil Playstation 4, Xbox One konsolları için de piyasaya sürülecek. Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen E3 fuarında GTA 5′ in 2014′ ün sonbahar mevsiminde çıkacağını ve belirttiğimiz platformlar için raflarda kullanıcıları beklemeye koyulacağı açıklanmış ve Rockstar Games oyuncularının kalbini bir nebze olsun almaya çalışmıştı.

Open World, yani açık dünya tarzında tasarlanmasının yanında, daha önceki dört oyundan farklı olarak daha çok çevre etkileşiminin bulunduğu GTA 5, bu müthiş özelliğinin yanı sıra diğer serilerde olmayan üç karakteri oynama fonksiyonu da, bu oyunda mevcut bulunuyor. Rockstar Games’ in en büyük yapımlarından olan GTA 5, oyuncularının isteklerini kırmaması ve diğer platformlar için de oyunu piyasaya sürecek olması sebebiyle, satış rakamlarında yüksek seviye de artış olması herkes tarafından bekleniyor. Özellikle, yeni nesil konsolların kullanıcılarına sunmuş olduğu görüntü kalitesi düşünüldüğünde, GTA 5′ i oynarken, kendinizi Los Santos sokaklarında hissedebilirsiniz.

GTA 5 için çok büyük bir bütçe ayırmış olan Rockstar Games, oyun ilk çıktığı andan itibaren herkesten olumlu geri dönüşler aldı. Özellikle müthiş doğa tasvirleri ve GTA San Andreas ‘ tan hatırladığımız; Los Santos ve daha birçok şehir, mekan bu oyunda yer alıyor. Oyunun yakında; PC, Playstation 4, Xbox One platformlarına da çıkacağını söylemiştik. Bu konsollara ve bilgisayara sahip kullanıcıların, oyunu aldıklarında ne hissedecekleri ve nasıl geri dönüşler sağlayacağı ise merak konusu olmaya devam ediyor. Fakat Rockstar Games, GTA 5 gibi bir yapımı, dünyanın beklediği bir yapımı tüm insanlara sunmaya karar vermişse elbette ki kullanıcılar da bu duruma olumsuz tepki vermeyecektir. Yine de en sağlıklı tespiti oyun bahsettiğimiz platformlara çıktıktan sonra yapabileceğiz gibi duruyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz