Vaio Akıllı Telefon Pazarına Girecek

Büyük firmaların yeni yönlere dağılmış farklı isimlerle yönettiği birçok ürün bulunmaktadır. Bu ürünleri kendi klasmanları içinde en yükseklere çıkarabilmek için ellerinden geleni yapan bu firmalar yükselen bu yan ürünlerinin gelirleri ile yenilenmeye devam edebilmekteler. Ancak çıkan her yan ürünler her zaman başarılı bir sonuç getirmiyor. Bu sebeple büyük şirketlerden koparak tamamen yollarına yalnız devam eden cihazlarda bulunmaktadır.

Sony firmasının ürünü olarak piyasaya çıkan Vaio dizüstü bilgisayarları Sony’nin bilgisayar üretiminden vazgeçmesi dolayısıyla Vaio tamamen Sony alt yapısından ayrıldı. Kendi yoluna devam eden bu isim bir Japon şirketin bünyesine katılarak yeni bir yol çizmiş oldu. Hiçbir şirkete bağlı olmadan piyasada yeni yollar çizmek isteyen Vaio ürettiği bilgisayarlardan ayrı bir birim kurarak akıllı telefon sektörüne de adım atmış görünüyor. Japonya’nın operatör şirketlerinden olan Japan Communications  ile ortak bir işe girerek Pazar içinde yer almayı hedefliyor. Akıllı telefon sektörüne yeni bir adım atan bu şirket bu kadar fala çeşit olan telefon dünyasında etkili bir giriş yapabilmek için çok çalışması gerektiğinin de bilincinde olsa gerek.

Sony firmasından ayrılan Vaio ismi tamamen özgür bir şekilde farklı kulvarlara yelken açsa da şirketinin yüzde 5 lik bir kısmı hala Sony firmasının elinde.

 

Vaio Akıllı Telefon Pazarına Girecek
Vaio Akıllı Telefon Pazarına Girecek

Kaynak: Theverge

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz