Gmail’e Erişim Engellendi

Google Gmail Büyük Güvenlik Duvarı suçlu olduğunu düşündüren bir anti-sansür savunucusu oluğundan dünyanın en büyük e-posta hizmetinde Çin’de bloke edildi.

Gmail Web adresleri Cuma günü Çin’de kesildi, GreatFire.org, savunma grubunun bir Çin tabanından özgürlük dedi.

Hükümetin sadece Çin’de Google’ın varlığını ortadan kaldırmak ve hatta yurtdışı pazarını zayıflatmaya çalışıyor olduğunu düşünüyorum diyerek bir takma kullanan GreatFire.org üyesi konuya açıklık getirdi.

Google hizmetlerine gerçek zamanlı trafiği gösterildi. Google’ın kendi Şeffaflık Raporu, Cuma günü Çin’den Gmail trafiklerinde keskin bir düşüş görüntülendi.

Teslim ettik ve bunun ucunda yanlış bir şey yok diyen Singapur merkezli sözcüsü bir e-posta ‘da bu sözü Google için söyledi.

Washington’da, ABD Dışişleri Bakanlığı, Çin’in eylemleri üzerinde endişelerini dile getirdi.

Uluslararası şirketlerle ilişkilerinde şeffaf olmaya ve bu tür eylemleri ile gönderdiği pazar sinyalini dikkatle Çin’i teşvik eden Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Jeff Rathke  hemen hemen tüm Google’ın hizmetleri bu yıl Haziran ayından itibaren Çin’de bozulmuştur ama geçen haftaya kadar Gmail kullanıcıları hala IMAP, SMTP ve POP3 gibi protokoller üzerinden indirilen e-postaları erişebilir dedi.

Bu insanlar, Apple iPhone Mail ve Microsoft Outlook gibi uygulamalar üzerinde Gmail kullanarak iletişim izni vardır.

 

Gmail’e Erişim Engellendi
Gmail’e Erişim Engellendi

Kaynak: Reuters

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz