Geçtiğimiz yıl mobil piyasasında ortaya atılan dedikodular bir kez daha gündemde.

Geçtiğimiz yıl mobil piyasasında ortaya atılan dedikodular bir kez daha gündemde.  Ünlü Laptop üretici Lenovo’nun BlackBerry markasını satın almak istediği söylentisi yeniden kulislerde geziniyor.

Bir süre önce Google firmasından Motorola’yı satın alan Lenovo adlı üretici, piyasadaki söylentiler dikkate alındığında, gözünü gerçekten Kanada menşeili telefon üreticisi BlackBerry firmasına dikmiş gözüküyor. 2014 yılının Ocak ayında Çinli üretici Lenovo’nun CFO’su Wong Wai Ming tarafından dillendirilen, Lenovo firmasının BlackBerry hakkınad planlar yaptığı bilgisi, son zamanlarda gerçekleşen aksiyonlara göre gerçeklik kazanmış gibi gözüküyor.

CFO Wong Wai Ming’in, BlackBerry’nin hissedarları ve diğer pay sahipleri ile görüşmeler gerçekleştirdiği, söylentilerin ardından Lenovo tarafından yalanlanarak, cümlelerin cımbızlandığı açıklanmıştı. Bu olayın ardından, Lenovo firmasının CEO’su Yang Yuanqing, ilginç bir şekilde iki ayın sonunda böyle bir atılımın akıllıca olacağını ifade etmişti. Bu ifadenin ardından, Çinli üretici Lenovo, Google firmasına toplam 2.91 Milyar Dolar ödeyerek, Motorola firmasını satın aldı.

2013 yılının Kasım ayında ise, Kanada hükümetinin, Lenovo firmasının BlackBerry’i satın alma girişimine ısrarla karşı durduğu haberleri piyasayı sarmıştı. Haberlerin içeriğinde, Lenovo firmasının BlackBerry’e hisse başına 9 dolar ödeyeceği vardı ancak beklenen bir kez daha gerçekleşmedi.

Bugün elimize ulaşan detaylara göre, Çinli üretici Lenovo, Kanadalı üretici BlackBerry için hisse başına 15 dolarlık bir teklifle tekrar geleceği, hatta elini cebine atarak, bu teklifin 18 dolara kadar çıkabileceği beklentileri var. Geçtiğimiz hafta Lenovo firması, 2015 yılının Nisan ayında yeni bir şirket üzerinden akıllı cihazları internet dünyasında online olarak satmaya hazırlandığını açıklamıştı.

Şimdiki tahminler ise BlackBerry’nin satın alınarak bu konuma getireleceği yönünde gelişiyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz