Apple firmasının bir süre önce satın aldığı Beats Music’in streaming hizmeti, piyasada dolana söylentilere göre, yakın bir zamanda çok daha makul fiyatlar ile Apple kullanıcısıyle buluşacak.

Apple’ın, yakın bir zamanda güncelleyerek, yeniden hayata geçirmeyi planladığı Beats Music hizmetinde kullanıcıyı sevindirecek olan büyük bir indirim gelebilir. Beats Music’i satın aldıktan sonra, online streaming hizmetini de kendi bünyesi altına alan Apple, Beat Music’in üyelik sistemini de devam ettirme kararı almıştı. Kulislerde gezinen dedikodulara göre Apple, kullanıcılarına mükemmel bir sürpriz yapmanın peşinde.

Dedikodulara göre Cupertinolu şirket, müzik yayıncılarıyla tek tek görüşerek, ödenmesi gereken telif hakkı ücretlerinde indirim yapılmasını istiyor. Bu indirimin gerçekleşmesi durumunda ise, Beats Music’in aylık 9.99 dolar olan üyelik bedeli, 4.99 dolarak inecek. Aradaki 5 dolarlık büyük bir fark göze çarpıyor

Apple firmasının geçtiğimiz çeyrekte yayınladığı raporlara göre iTunes müşterilerinin, bir yıl içinde müzik için en fazla 60 dolar harcadığı tespit edilmiş durumda. Bu da aylık olarak yaklaşık 5 dolar gibi bir paraya tekabül ediyor. Apple firması fiyatta indirime giderek, yeni üyeliklere sahip olmasa bile, mevcut müşterilerinden kar sağlamayı kafasına koymuş gibi duruyor.

Bunun yanı sıra, Apple’ın kullanıcılarına ücretsiz olarak sunduğu, iTunes Radio hizmeti, barındırdığı reklamlara rağmen Spotify gibi büyük rakiplerin karşısında yeterli kazancı elde etmiş gözükmüyor. Bu noktada ise Beats Music’in satın alma işlemi epey mantıklı gibi duruyor. Kısacası Apple firması, Beats Music’i 2015 yılının başında, çok daha güçlü ve çok daha uygun bir fiyata, yenilenmiş haliyle hizmete sokacak.
Bütün bu gelişmelerin karşısında Spotifty da boşta durmayıp, kullanıcılarına aile indirimi gibi alternatif pazarlama yöntemiyle kendisini tamamen kabul ettirmeye çalışıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz