Turkcell, akıllı telefon sektörüne oldukça hızlı bir giriş yaptı. Çıkardığı ‘’T’’ serisi telefonlar ile daha ilk baştan akıllı telefon sektöründe kendinden oldukça söz ettireceğini herkese gösterdi. T10 ile başlayan bu süreç, son olarak T50’nin piyasaya sürülmesiyle birlikte kelimenin tam anlamıyla Turkcell adına zirveye çıkmanın göstergesi oldu.

Piyasaya çıkmasıyla birlikte, fiyatına göre özelliklerinin bir hayli iyi olması ve Türk kullanıcılarının da güvenini kazanması; Turkcell T50 için oldukça güçlü bir satış stratejisinin oluşmasına neden oldu. 699 Lira gibi ‘’kendi kategorisine göre’’ oldukça uygun bir ücretle satışa sunulan T50, Turkcell adına satış rekorlarının kırılmasına neden oldu. Özellikleriyle de göz dolduran Turkcell T50,  Türkiye’nin henüz 4G’li sisteme geçmemiş olmasına aldırmadan; Türkiye’nin ilk 4G’li telefonunu çıkartarak, bu alanda da büyük bir ilke imza atmayı başardı. Antutu Benchmark testinde (yeni çıkan telefonların performansı açısından, kıyaslama adına mutlaka yapılmakta) 17 bin civarında puan alan T50, neredeyse Samsung Galaxy S3 performansı göstermekte ve bu da aradaki fiyat farkıyla birlikte kalitenin ne derece oynadığını da göstermektedir. Büyük telefon kullanmayı sevenler için adıyla orantılı olarak 5 inc bir ekrana sahip olan Turkcell T50, aynı zamanda da 1280*720 ayarında çözünürlüğe sahiptir. Fiyatına göre muhteşem bir telefon olduğu her şekilde anlaşılan T50; ekran, tasarım ve şıklık açısından da kişiye gerçekten oldukça artı kazandırmaktadır. HD ekranıyla birlikte 16 GB dahili hafızası da bulunan telefon, size dilediğiniz her yeniliğin ‘’fiyatına göre’’ en iyi oranlarda kapısını aralamaktadır.

Kamerası benim için oldukça önemli, nasıl çekimler yapıyor bu telefon? Gibi sorular türeten bireyler içinse; 13 MP flaşlı arka kamera ve 2 MP ön kamera ile oldukça net çekimler yapabileceğiniz, şahane bir telefona sahip olma imkanınız olduğunu belirtebiliriz. Ön kamera 2 MP gibi görünse de, performans testleri de dahi 4 MP gücünde bir çalışma yapıldığı ortaya konmuştur. Arka kameradaki flaşın biraz yetersiz kaldığını söyleyebiliriz ancak ön kamerayla yapacağınız özçekimler için oldukça ideal bir makineye sahip olacağınızı da telefonun özelliklerine ek olarak dahil edebiliriz.

Turkcell T50, MicroSD kart desteğine sahip değil. Az öncede belirttiğimiz gibi 16 GB’lık dahili hafızası ile yetinmek gerekiyor ancak bunu aşmanın o kadar kolay olmayacağını da tahmin etmeniz mümkün. Özellikle, çektiğiniz fotoğrafları belli programlarca yedekler; telefonu da temiz kullanırsanız, bu konuda hiçbir sorun yaşamazsınız. Fiyatına göre oldukça kaliteli bir cihaza sahip olacağınıza, gönül rahatlığıyla emin olabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz