Akıllı bileklikler ve akıllı saatler derken teknoloji artık giderek giyilebilir bir hale gelmeye başladı. Özellikle son zamanların en popüler giyilebilir akıllı cihazlarından olan akıllı saatler sayesinde teknoloji severler artık kollarındaki saatler sayesinde cep telefonlarını ceplerinden çıkarmadan konuşmanın rahatlığını yaşıyorlar.

Bunun yanı sıra akıllı bileklikler sayesinde de özellikle sporcuların bir çok kondisyon verileri bilekliklerde saklanır hale geldi. Bunların dışında bir giyilebilir teknoloji ürün daha var ki; o da elbette akıllı gözlükler. İlk olarak ciddi anlamda Google’dan bir atılımın geldiği akıllı gözlük alanına şimdi de Toshiba girmeye hazırlanıyor.

Japon teknoloji devi Toshiba, ülkesinde düzenlenen CEATEC teknoloji buluşmasında üretime hazırlandığı akıllı gözlük modelinin protipini teknoloji meraklılarına tanıttı. Yaklaşık 42 gr ağırlığında olan cihazın yetkililer tarafından satışa ne zaman olacağı doğrultusunda kesin bir tarih verilmedi. Ancak bize öyle geliyor ki gerekli pazar AR-GE çalışmaları yapıldıktan sonra seri üretime geçilecek ve önümüzdeki yıl da teknoloji pazarına düşecek. Gireceği sektörde en büyük rakibi olacak Google Glass’n 500 dolar gibi bir fiyattan satıldığını göz önüne getirdiğimizde Toshiba’nın akıllı gözlüğünün de bu fiyattan pek de aşağıda olacağını beklemek yanlış olur.

Her ne kadar teknolojiyi çok yakından takip eden bir millet olsak da, alışkanlıklarımızı değiştiremediğimiz noktalardan bir tanesi de giyim zevklerimizdir. Giyimin ve teknolojinin birleştiği bir alan olan akıllı gözlükleri bu yüzden biraz daha yakından tanımak bizim için faydalı olacak gibi görünüyor. Akıllı gözlükleri yakından tanımak için dilerseniz, bu cihazlarla hangi alanlarda neler yapabiliriz inceleyelim.

Akıllı gözlüklerin en önemli özelliklerinden bir tanesi şüphesiz video kayıt yapma imkanı sunmasıdır. Özellikle de ekstrem sporlarla uğraşan sporcular için bu gözlükler zaman içinde vazgeçilmez bir hal alabilir. Ayrıca polislerin olay yerlerinde yapacakları video kayıtlar içinde akıllı gözlükler oldukça faydalı olacak gibi görünüyor. Bunun dışında cerrahi müdahalelerde cerrahlar, iki ellerini daha rahat kullanabilmeleri için ya da yaptıkları operasyonları kayda almak için kullanabilirler.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz