Varis ülkemizde ve dünyanın her yanında oldukça yaygın ve tedavisi hakkında pek çok yanlış bilgi bulunan bir hastalık. Tahmin edersiniz ki ülkemizde de bu konuda yalan yanlış pek çok bilgi bulunuyor ve bu hastalıktan muzdarip olanlar modern tıbba başvurmak yerine bu yöntemleri tercih ediyor. Acıbadem Eskişehir Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Murat İkizler konu ile ilgili yaptığı açıklama ile kamu oyunun bu konudaki duyarlılığını bir hayli artırmayı amaçlıyor. Biz de bu açıklamaları sizlerle paylaşıyoruz.

Varisin en çok bacakta bulunan ve cildin hemen altındaki damarların genişlemesi ile ortaya çıkan bir hastalık olduğunu belirten İkizler, bu hastalığın şu anda modern tıbba entegre edilen lazer teknolojisi ile kolayca tedavi edilebildiğini belirtti. Özellikle halk arasında bu hastalık ile ilgili batıl inanışların olduğunu kaydeden İkizler; bazı insanların tedavi amacı ile yüzeyelleşen damarları jilet aracılığı ile kestiğini ve piyasada bu hastalık için satılan kremlerin de tamamen tedavi dışı olduğunu sözlerine ekledi.

Biz de bu haberimizle ulaştığımız insanlarımıza bu konuda daha bilinçli ve modern dünyaya uygun davranmalarının gerekliliğini bir kez daha hatırlatmak istiyoruz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz