Terör örgütü (IŞİD) in facebook ve twitter hesapları kapatıldıktan sonra, bu kezde Terör örgütü (IŞİD) kendi Facebook'unu kurdu..

Terör örgütü (IŞİD) in facebook ve twitter hesapları kapatıldıktan sonra, bu kezde Terör örgütü (IŞİD) kendi Facebook’unu kurdu..

Sosyal medyayı çok aktif şekilde kullanan Irak Şam İslam Devleti’e (IŞİD) ait olduğu düşünülen hesaplar bir süredir Facebook ve Twitter sitelerinden kapatılıyordu.

Sosyal medyadaki etkisini geri kazanmak için çalışmalarına hız veren IŞİD’in kendi Facebook’unu oluşturduğu iddia ediliyor.
(IŞİD) tarafından yaratıldığı öne sürülen ‘5elafabook.com’ isimli alternatif Facebook’un ömrü ise oldukça kısa sürdü. Kullanıma girdikten bir gün sonra offline olan siteye ait olan Twitter hesabı da ABD merkezli şirket tarafından kısa sürede askıya alındı.

Sitede yer alan açıklamada 5elafabook.com’un (IŞİD) ile bağlantısı olmadığını iddia ediliyor.

Ağırlıkla (IŞİD) militanlarının üye olduğu sitenin üye sayısı ise kesin olarak bilinmiyor.

Geçtiğimiz günlerde Brookings Institute, propaganda çalışmaları kapsamında Facebook, Twitter ve YouTube gibi sosyal medya sitelerini aktif bir biçimde kullanan (IŞİD)’in 46 bin Twitter hesabını kontrol ettiğini iddia etmişti.
(IŞİD) bu hesaplar sayesinde dünyanın dört bir yanından üye topladığını ve örgüte destek sağlamaya çalışıldığı düşünülüyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz