Televizyonlardaki Tizen İşletim Sistemi

Telefon firmaları üzerlerinde kullandıkları işletim sistemlerini yakında kendi sistemleri ile kullanıcılara sunmak içinde ellerinden geleni yapıyorlar bu durumun en iyi örneği tabiî ki Apple şirketinin ürünleridir. Telefonlarını tamamen kendisine ait olan işletim sistemleri ile piyasaya sürerek piyasa içindeki Pazar payını arttırma çabasında. Ayrıca bu şekilde maliyetleri düşürerek seçilebilirliğini de arttırma çabasındalar. Bu şekilde telefonlarına kendilerine ait işletim sistemi yüklemek isteyen başka bir firmada Samsung firmasıdır.

Geçen haftalarda telefonlarına Tizen adındaki sistemleri yüklemek için çalışmalara başladığı duyurulan şirket bu kararını hala askıya almakta kararlı. Bunun nedeni olarak da bu denli kızışmış bir piyasa içinde farklı bir kullanım sunacak telefonları piyasaya sürmek ve bunlardan büyük satışlar yapabilmek oldukça zor. Hiç bu topa girmek istemedikleri için bu kararlarını sürekli ötelemekteler. Akıllı telefonların da Tizen işletim sistemini kullanmakta kararsız olan şirket elindeki bu imkanı kendilerine ait akıllı televizyonlar da kullanma için çalışmalara başladılar. Bu şekilde Tizen kullanan televizyonlar kendi akıllı cihazlarından olan telefon ya da tabletlerine TV lerin daha kolay bağlanabilmesini sağlayacaklar.

Samsung firması telefonlarında bu sistemi kullanmasa bile akıllı saatlerinde Android yerine Tizen kullanmış ve oldukça iyi geri bildirimler almayı başarmıştır.

Televizyonlardaki Tizen İşletim Sistemi
Televizyonlardaki Tizen İşletim Sistemi

Kaynak: Tizenexpres

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz