Her geçen gün artarak ilerleyen teknoloji çılgınlığı Çin’de hat safaya ulaştı. Çünkü bir üniversite öğrencisi iPhone 6 alabilmek için kız arkadaşını nakit ödeme yapabilecek biri ile paylaşabileceğini duyurdu.

Çin’de şok etkisi yaratan haber yerel kaynaklara göre Songijang Üniversitesi öğrencisi ”kız arkadaş paylaşılır yazılı” pankartı açtı. Pankartın yanlış anlaşılmaması için pankartın üzerine yapılacak olan kuralları da sıralayan Çinli öğrenci kız arkadaşı ile birlikte sadece ; birlikte yemek yemek, ders çalışmak, video oyunu oynamak, sınıfta birlikte oturmak ve dışarı çıkmak gibi aktiviteleri yapacağını belirti. 

Bu teklif ile ilgilenenleri ise mobil internet üzerinden kendisine bağlanarak kız arkadaşının fotoğrafını gönderebileceğini söyledi. Kız arkadaşı için ise Çinli genç saat başı 10 yuan ya da aylık 500 yuan alabileceğini belirtti. 

Ayrıca kız arkadaşının boyunu, kilosunu, öz geçmişini ve fotoğrafını da sosyal medyadan paylaşan gencin ilanı ile ilgili ciddi olarak ilgilenen henüz çıkmadı. Bu konu ile alakalı olarak kız arkadaşının haberi olup olmadı ise henüz bilinmiyor. Sonucun ne olacağını ise ilerleyen günlerde görebileceğimizi düşünüyorum.

Bunun yanı sıra bu teknoloji çılgınlığı Çin’de ilk kez yaşanmıyor. Daha önce iPhone ve İPad alabilmek için bir çok kişi böbreğini satmıştı. Bu tarz ilginç olayların yaşanması ise insanların geleceği hakkında bir çok endişenin yaşanmasına neden oluyor. Çünkü insanların bu denli bağımlılık göstergeleri hayatlarında ki bir çok olayı etkileyecektir. Örnek vermek gerekirse bir yeni model telefon uğruna insanların böbrekleri rahat bir şekilde sanki bir ürün satar gibi satmaları oldukça endişe verici bir durumdur. Bu tarz olaylar ile belki ilerleyen günlerde de karşılaşacağız. Bizim yapmamız gereken ise teknolojiye olan bağımlılığı biraz olsun azaltarak insanların o aradıkları eski hayatlarına dönmelerine vesile olmaktır.

Eğer bu bağımlılık son bulmazsa bu tarz haberler ile sürekli olarak karşılaşacağız. Bu nedenden dolayı insanları doğru olarak bilinçlendirerek bu bağımlılığın ortadan kalmasını sağlayarak daha sağlıklı ve teknolojiyi doğru kullanan bir neslin oluşmasında görev alabiliriz. Bu işi en basitinden yakın çevremizi bilinçlendirmekten başlayabiliriz.