Synaptics SecurePad’i Yakından İncelendi

Synaptics şu anda piyasada ve dizüstülerin yarısından fazlasında bulunuyor ve bu yıl şirket bu touchpad’e bazı yeni bir özellik eklemek istiyor. Mesela bir parmak izi sensörü iyi olurdu.

Geçen ay Synaptics yerleşik parmak izi okuyucuları ile touchpad ve SecurePad ailesini tanıttı. Muhtemelen aslında daha sonra 2015 yılına kadar dizüstü bilgisayarlarda onları görmeyeceğiz ama şirket Tüketici Elektroniği Fuarı’nda sistemi kapalı gösteriyor.

SecurePad normal bir dizüstü bilgisayar touchpad’e çok benziyor ama baskı tarama için parmağınızla dokunabilirsiniz bunun sol üst köşesinde küçük bir sensör var. PC’nizi kilidini veya (Fido-uyumlu uygulamalar dahil) sistemini destekleyen herhangi bir uygulama ile etkileşim için kullanabilirsiniz.

Başlangıçta Synaptics parmak izi sensörleri kurumsal dizüstülerde SecurePad bekleniyordu. Ancak sonunda Tüketiciyle ayılacak. Ama Samsung, Apple, akıllı telefonlar ve içine parmak izi okuyucuları dahil diğer şirketler, tüketicilerin mal için ödeme veya diğer güvenli faaliyetleri gerçekleştirmek için bu teknolojiden yararlandı. Aynı zamanda cihazın kilidini açmak için biyometrik güvenlik fikri ile daha rahat oluyor.  Odaklı bilgisayar uygulamaları da artık teknolojinin bu türünden faydalanacak.

 

Synaptics SecurePad’i Yakından İncelendi
Synaptics SecurePad’i Yakından İncelendi

Kaynak: Liliputing

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz