NVIDIA Tegra X1 Yeni Özellikleri İle Tanışın

Geçen yıl NVIDIA 192 çekirdekli Kepler grafik ile bir mobil işlemci tanıttı. Bu yıl Tegra X1 çip ile oyun hızlandırıyor.

256-çekirdekli Maxwell grafik kartı ile 64-bit, 8-çekirdekli mobil işlemci bulunuyor: NVIDIA 2014 yılında tanıtılan masaüstü ve dizüstü grafik yongaları kullanılan aynı grafik teknolojisiyle geliyor.

NVIDIA masaüstü çipleri aynı oyun motorları destekler, işlemci H.265 ve VP9 formatlarında 60 Hz video 4K video oynatma işleyebilir ve iki katı performans watt başına geçen yılki NVIDIA Tegra K1 işlemci sunuyor.

Şimdiye kadar çip kod adı, Arista olarak bilinmekteydi. Diğer cihazlar arasında, NVIDIA Tegra X1 çip içeren NVIDIA Sürücü CX adında yeni bir araç-içi kontrol sistemi sayesinde (eğlence, navigasyon ve araç bilgisi için) çoklu ekran ile araç sistemleri için bir işlemci olarak Tegra X1 konumlandırma otomobil üreticileri kendi çözümlerini özelleştirmek için izin veren yazılım sunuyor.

NVIDIA ayrıca paralel ya da gereksiz işlemciler çalışabilir. 2 Tegra X1 fiş olan Sürücü PX denilen daha güçlü bir sistem başlatıyor.

Sürücü PX ileri destekli sürüş teknolojisi ile kendi kendine sürüş araba ya da araçlar için tasarlanmıştır. Sistem 12 HD kameralar kadar destekleyebilir ve güvenli bir sürüş yolu çizebilirsiniz böylece diğer nesnelerin pozisyonda nerede olduğunu aracını bilir. Böylece arabanın etrafında çevre bir model oluşturmak için saniyede 1,3 milyar piksel işleyebilir.

NVIDIA Tegra X1 kullanılan teknolojiye daha ayrıntılı bir görünüm ister misiniz? AnandTech çip (ve Maxwell grafik çekirdeği ile) ile birlikte çalışmak için izin veren 4 ARM Cortex-A57 işlemci çekirdeği, 4 alt-güç Cortex-A53 çekirdeği ve NVIDIA’nın kendi yazılım kullandığını bildirir. Sitede aynı zamanda ilk benchmark sonuçları ve analizi vardır.

 

NVIDIA Tegra X1 Yeni Özellikleri İle Tanışın
NVIDIA Tegra X1 Yeni Özellikleri İle Tanışın

Kaynak: AnandTech

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz