Dünyanın en ünlü Fizikçisi Stephen Hawking, Sydney Opera binasın'nda düzenlenen bir konferansa hologram aracılığı ile misafir oldu. Amyotrofik lateral skleroz (ALS) hastası olan ünlü fizikçi Stephen Hawking, Cambridge Üniversitesi'ndeki çalışma odasından hologram yardımı ile binlerce kilometre ötesindeki dinleyicilerle bir araya geldi.

Dünyanın en ünlü Fizikçisi Stephen Hawking, Sydney Opera binasın’nda düzenlenen bir konferansa hologram aracılığı ile misafir oldu. Amyotrofik lateral skleroz (ALS) hastası olan ünlü fizikçi Stephen Hawking, Cambridge Üniversitesi’ndeki çalışma odasından hologram yardımı ile binlerce kilometre ötesindeki dinleyicilerle bir araya geldi.

Konferans Gerçek zamanlı olarak 3D görüntü programı ile, ilk konferansını veren Stephen Hawking, Sydney’de sahnede olan kızı Lucy Hawking yardımcı oldu.

Stephen Hawking’i hologroma çeviren yeni teknoloji, Sydney Opera binası ile New South Wales Üniversitesi’nin ortak çalışması ile hazırlandı. Stephen Hawking, DVE telepresence Holografik Set teknolojisi ile gerçek zamanlı olarak görüntüsünü yansıttı.

Mashable internet sitesinde yer alan habere göre, Stephen Hawking’in görüntüsü ilk olarak ABD’nin California eyaletindeki San Jose kentine aktarıldı. San Jose’de holograma çevrilen görüntü, Sydney Opera binasına  iletildi. Bir saniyelik gecikme olmadan kıtalararası görsel ve ses iletişimi sağlayan teknoloji’nin, yakın zamanda hızla yayılması bekleniyor.

Fizikçi ve astronom Stephen Hawking’in hayatı ve çalışmaları hakkında yaptığı konuşmanın yüm biletlerinin satıldığı belirtildi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz