Yemek-içmek gibi hayatımızın değişmez parçalarından biri haline gelen sosyal medya, olumsuz etkileriyle aileleri endişelendiriyor.

Sosyal medya hayatımıza giren yeni kavramlardan biri. Medyanın yeni gözdesi olan alanda her gün yeni gelişmeler yaşanıyor. İnsanlar bir tıkla dünyadan haberdar olabiliyor, yaşadıklarını paylaşabiliyor, görüşlerini savunabiliyorlar.

Yasal düzenlemelerinin dahi yeni yeni yapılmaya başlandığı sosyal medyanın kullanıcıların bilinçaltına olumlu olumsuz nasıl bir etki sağladığı merak ediliyor. Dijital toplumsallık anlamına gelen sosyal medya,  kişinin psikolojisinde sanılandan fazla etkilere yol açıyor.

Hayatımızın olduğu gibi beynimizin de her alanına etki etmiş olan sosyal medya, çeşitli alışkanlıklara sahip olmamızı sağladı. Gün içinde fotoğraf yüklemek, söz paylaşmak, oyun oynamak, arkadaşlarımızı takip etmek, yer bildirimi yapmak bunlardan sadece birkaçı.

Sosyal medya kullananlar genellikle benliğini toplum içinde göstermeyen insanlar oluyor. Veya hayatını teşhir etmekten hoşlanan popüleritesine önem veren insanlar bu gruba dahil oluyor. Sosyal medyayı meslek ve iletişim amaçlı kullananlar ile eğlence aracı olarak kabul edenlerin sayısı da fazla.

Avrupa’da Sosyal Medya Raporu’na göre sosyal medya kullanımında Avupa’da 1.sıradayız. Kişisel tercihlerimizi yaparken sosyal medyadan etkileniyoruz. Tüketim alışkanlıklarımızı sosyal medya şekillendiriyor. Kişiliklerde narsist eğilimlerin oluşmasına neden olan sosyal ağlar, ilgi odaklı kişileri yaratıyor.

Ayrıca kimlik bozukluğu yaratan sosyal medya çözümün yine kendisinde aranmasını sağlıyor. Morali bozuk olan bir kimse içini bu mecralara döküyor. Çevresindeki insanlarla iletişim kurmak yerine bu alanları kullanan insanlar kültür kavramının da giderek erimesine neden oluyorlar.

Çok geniş etkileri olan sosyal medyanın bilinçli kullanımının ileride okullarda ders olarak verilmesi hiç de şaşılacak bir durum olmayacaktır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz