Sony'nin Japon piyasasına sürdüğü Xperia Z3+ diğer adı ile Xperia Z4 ısınma sorunu ile ilgili bazı çalışmaların sürdüğünü belirttiler. Xperia Z4 Akıllı Telefonu kullanıcıların aşırı şikayetleri ile Sony firması zor durumda kalmıştı.

Sony’nin Japon piyasasına sürdüğü Xperia Z3+ diğer adı ile Xperia Z4 ısınma sorunu ile ilgili bazı çalışmaların sürdüğünü belirttiler. Xperia Z4 Akıllı Telefonu kullanıcıların aşırı şikayetleri ile Sony firması zor durumda kalmıştı.

Qualcomm’un piyasaya sürdüğü ilk parti Snapdragon 810 işlemci yonga setleri bildiğiniz gibi aşırı ısınma gibi büyük bir soruna sahipti ve akıllı telefon kullanıcıları için ciddi anlamda bir sıkıntı kaynağıydı. Şirket sonraki üretimlerde sorunu aşmayı hedeflediyse de pek başarılı olamadı. Sony’nin merakla beklenen Xperia Z4 telefonu ise Snapdragon 810 ile birlikte bir başka hayal kırıklığına dönüştü.

Sony Xperia Z4 yerine Xperia Z3+ adı ile yeni bir telefon duyurdu, neden Z4 değil sorularına ise “büyük değişiklikler yok” benzeri bir cevap alındı. Sadece Japonya’da Xperia Z4 adı ile satışa çıkan Xperia Z3+ modeli, buradaki son kullanıcı kitlesinden bolca şikayet aldı, aşırı ısınma sorunu sebebiyle iadelere kadar giden bir süreç söz konusu oldu.

Bu kez Xperia Z3+ için gelen taze şikayetler ise Hollanda üzerinden merhaba diyor. Hollanda vatandaşı Xperia Z3+ kullanıcıları telefonlarının gereğinden fazla ısındığını söylerken, bazen Z3+’ı tutmak bile mümkün olmuyor şeklinde yorumlarda bulundular.

Sony en nihayetinde Xperia Z3+ ısınma sorunu için onay verdi ve telefonun gerçekten çok yüksek ısı değerlerine ulaştığını kabul etti. Japon firma aynı zamanda bir de müjde verdi. Bu yaz ayları içerisinde sunulacak bir yazılım güncellemesi ile Xperia Z3+ ısınma sorunu kökten çözülecek!

xperia_z3_plus

Güncelleme ile ilgili resmi bir tarih verilmezken, yazılımın işlemci ve grafik işlemcinin saat hızlarında ayarlama yapacağı, üst seviyelere çıkılmasını engelleyeceği söylendi. Bu sayede Xperia Z3+ daha az ısınacak lakin bu kez de performans açısından düşüşler yaşanacak!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz