Sony’nin yakında tanıtılacak olan akıllı telefonu Xperia Z3’ün tüm teknik özellikleri kağıt üzerinde görüntülendi.  Tanıtım öncesi elimize sızan özellikleri inceleyelim.

Sony IFA etkinliğinde tanıtacağı Xperia Z3 hakkında son ve en büyük sızıntıdan haberdar olduk. Görselde yer alana göre cihazın üzerine yapıştırılan kağıtta ürünün tüm özellikleri yer alıyor. Ayrıca mini versiyonu da detaylı görseller ile sızdırılmış durumda.

Sızıntılara bakılırsa Xperia Z3 ekran boyutu 5.2 inç olacak ve full HD çözünürlüğe sahip IPS ekrana sahip olacak. Ekran boyutu konusunda Xperia Z2 ile benzerlik gösterdiğini söyleyebiliriz. 2.5 GHz saat hızında çalışan Snapdragon 801AC işlemciye sahip olan üründe 3 GB RAM bulunuyor. Cihaz yine ondan önceki seride yer alan Xperia Z2 ile aynı özelliği taşıyan 4K çözünürlüğe sahip videolar çekebilecek.

Xperia Z3, Xperia Z2’den on gram daha hafif olacak. Z2, 163 gramken, Xperia Z3 şimdi 154 gram ağırlığında olacak. Cihaz hakkında büyük bir beklentiye kapılmanıza gerek yoktur. Çünkü açık olmak gerekirse Xperia Z2’den pek de farklı gözükmüyor.

Sony bu nedenle aslında büyük bir hata yapıyor olabilir ve pazarda geri kalabilir. Sony’nin rakipleri Snapdragon 805 işlemciye sahip olan QHD cihazlar ile hızla çıkış yapacak ve Sony bu savaşta geri kalabilir. Çünkü bu teknik özelliklerin yanında geçen seneki cihazına benzer özellikte olan cihazı piyasaya sürecek.

SONY XPERİA Z3
SONY XPERİA Z3
Paylaş
Önceki İçerikGear S Strap Swaroski Taşlı
Sonraki İçerikYeni iWatch Detayları
Emre
1986 İstanbul doğumluyum. Memur anne ve babanın üç çocuğundan biri olarak Türkiye'nin birçok bölgesinde bulundum. Öğretmen Lisesi'nden sonra Selçuk Üniversitesi, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği bölümünü bitirdim. Halen bu alanda çalışmalarıma devam etmekteyim.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz