Sony Project Morpheus Sanal Gerçeklik Gözlüğü Gelişimi

GDC 2015 Bu hafta boyunca, Sony 2016 döneminde yani gelecek yıl başlatılması beklenen ve gelişme aşamasında olan Project Morpheus VR gözlüğü duyurdu.

VR gözlük nihayet başlatılmadan önce bu özellikleri değişebilir ama son Project Morpheus VR prototipine balkırsa  kullanıcılara 1920 x 1080 OLED ekran ve 120Hz yenileme hızı sunuyor.

Sony, ilk GDC 2014 de yeni VR kulaklığı tanıttı ve sistem hakkında çok az konuştu. Bu dönem geçeli bir yıl oldu. Bu hafta Sony Project Morpheus gözlük süper düşük gecikme olarak tasarlanmış ve 5,7 inç ekran görünümü 100 derecelik alan sunarak donatılmış olduğu açıkladı. Pozisyonel baş takibi için dokuz LED ile donatılmıştır diyen Shuhei Yoshida, World Wide Studios Başkanı açıklıyor:

-Bir yıl önce, Project Morpheus GDC kapsamında açıkladık ve geçen yıl tüm dünyada VR patlaması gördük. Her zamankinden daha fazla insan VR için heyecanlanıyor.  Artan tüketiciye maruz kalmak çok önemli olmuştur ve bu nedenle çeşitli etkinlikler de VR’yi  deniyoruz.  Biz vizyonumuzu kadar yaşayan bir VR deneyimi sunmak istiyoruz dedi.-

 

Sony Project Morpheus Sanal Gerçeklik Gözlüğü Gelişimi
Sony Project Morpheus Sanal Gerçeklik Gözlüğü Gelişimi

Yeni Sony Project Morpheus VR Oculus Rift, Gear VR ve HTC / Vana Vive kulaklık ile rekabet içinde olacak.  Daha fazla bilgi Sony tarafından aktarıldığında sizlere haber vereceğiz.

Kaynak: Verge

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz