Sony FIFA Sponsorluğunu Yenilemeyecek

Sony, bu hafta 222.000.000 £ ile sekiz yıllık anlaşma kapsamında, dünyada birçok platfrom dahil olmak üzere farklı turnuva sponsorlukları sonrası FIFA’yı yöneten futbol dünyası için sponsorluk anlaşmasını yenilemeyeceğini açıkladı.

Sony ile FIFA arasına sponsorluk mesafe ve mevcut sözleşme 31 Aralık 2014 tarihinden sonra yani bir ay sonra bitiyor ve Sony sponsorluğunu yenilemeyecek.

Nikkei web sitesi SonyHas gelecek yıl yapısal reformları tamamlamak üzerine yoğunlaşarak daha sonra sponsorluğa devam edileceklerini açıkladı.

FIFA Dünya yönetim organı sponsor olarak Emirates Havayolu şirketini kaybetti ve Coca-Cola şirketi grubu Katar ve Rusya’da yaklaşan Dünya Kupası için ihale süreçlerine devam ediyor. Bu yolda hayal kırıklığına uğradığını bildiren FIFA, FIFA’nın sponsorları ile birlikte FIFA içinde yolsuzlukla ilgili daha zarar verici raporlar ile bunların endişelerini dile getirmeye başladı.

FIFA futbola büyük uluslararası turnuvalarda, 1991 yılında başlamıştır. Özellikle 1930 yılında başlayan Dünya Kupası ve Bayanlar Dünya Kupası organizasyonu için sorumludur.

Araştırmacı gazeteciler tarafından Raporlar yolsuzluk, rüşvetin FIFA liderliğinin seçiminden bağlantılı olarak Başkan Sepp Blatter seçimi için yolsuzluk yapıldığı iddiaları var. Ödül Rusya ve Katar 2018 ve 2022 Dünya Kupası için FIFA’nın tercihinde oy satın alma iddiaları ile eleştirilmektedir.

Sony FIFA Sponsorluğunu Yenilemeyecek
Sony FIFA Sponsorluğunu Yenilemeyecek

Kaynak: Nikkei

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz