Apple tarafından iPhone 6 ve iPhone 6 PLUS ile birlikte heyecanlı şekilde giriş yapan iOS 8 güncellemesi, bir çok farklı uygulamanın da güncellenmesine neden oldu. Dün sizlere Google Chrome’a bu şekilde iOS 8 için bir adım atıldığını belirtmiş idik. Şimdi ise, sanal klavyelerin iOS 8 için gerçek anlamda ciddi bir yarış içerisinde olduğunu açıkça söyleyebiliriz.

Sanal Klavyelerde iOS 8 Devrim

Apple tarafından sunulan iPhone telefonların sadece dokunmatik ekran olması, sanal klavyelerin önemini de bir kez daha arttırmakta. Sanal klavye olması, bir çok farklı ve ek özelliğin de gündeme gelmesine olanak tanıyor. Sanal klavye uygulamaları üreten firmalar ise, bu şekilde farklılıklar ve ek adımlar ile iPhone kullanıcıları tarafından dikkat çekilen bir yapıya ulaşmaya gayret gösteriyorlar. Kimisi sosyal medya odaklı ek unsurlar sunuyor, kimisi yazmaya odaklanıyor, kimisi ise iş dünyasında çalışmalar da kolaylık sağlayacak ek seçenekler sunuyor. Bazı sanal klavye seçenekleri ise bu şekilde bir çok farklı özelliği bir arada tutarak ciddi bir çalışma içerisinde yer almaya gayret gösteriyor.

Kullanıcıların ise bu şekilde bir çok farklı sanal klavye seçeneği içerisinde bulunması, dokunmatik ekranlı iPhone telefonları daha rahat kullanmalarına yardımcı olacak bir klavyeye kısa süre içerisin de sahip olma olanağı sunmakta. Peki, her dokunmatik ekran için sanal klavye seçmek bu kadar rahat ve seçenekler bu kadar fazla mı?

Dikkatli Olmak Gerekiyor

İlk aşamada popüler ve güvenilir olmayan sanal klavye uygulamalarından uzak durmanız gerekmektedir. Zira klavyeler, yer yer kredi kartı bilgilerini girmekte, yer yer daha farklı işlemlerinizi yapmak için en temel kullanılan araç olmakta. Durum böyle olunca da, sizin tercih edeceğiniz sanal klavyelerin arka planında güvenilir bir şirket tarafından sunulan uygulamalar olması büyük önem taşıyor. Bu konuda bizim önerimiz daha çok güncel olarak iOS 8 ile uyumlu, milyonları aşkın bir kullanım oranı olan, sürekli güncellenen bir sanal klavye uygulamasını tercih ederek kullanmanız şeklindedir.

sanal klavye ios1