Sanal Gerçeklikle Tüm Duyu Organlarımız Çalışacak

Yeni teknolojik sistemler insanlara heyecan veren ve ilgisini çekebilecek özellikler barındıran cihazlara yerleştirilip piyasaya çıkartılıyor. Özellikle heyecan ve adrenalin oluşturacak birçok cihaz mevcut. Bunlardan bir tanesi de artık yavaş yavaş eski merakını yitiren özellikle HD yayın yapabilen televizyonlarda kullanılan 3D yayınlardı. Zaman içinde birçok teknolojik sistemler gibi 3D video yayın ve cihazları da popülaritesini yitirdi. Bu tür cihazların yerine 4D yayın yapan teknolojiler gelişmesine rağmen bunlarında ömürleri pek uzun sürmedi. Çünkü sanal gerçeklik adında büyük yatırımlar sonucu ortaya çıkan eğlence cihazları gelişti .

Sanal gerçeklik için yapılan özel programlar sayesinde büyük ve çetin bir savaşın ortasında kalabilir ya da hoşlanmadığınız hayvanların olduğu bir ortamda fobilerinizi yenebilirsiniz. Eski sistemlerin aksine insanın duyularından olan sadece görsellik ile yetinmeyen bilim insanları bu alet ile koku, tat, dokunma ve ses duyumlarını bir araya getirerek insanın tamamen gerçek bir ortamda olabilmesini sağlamakta. Gelişmiş bilgisayar desteği ile modellenen ortamlarda insanlar hayatları boyunca yaşamayacakları deneyimleri yaşayabilme olanağını bulabilecekler.

Yeni yaratılan sanal gerçeklik ile hiç bir risk olmadan bir uçaktan paraşütle atlama deneyimini yaşayabilirsiniz. Bu atlayışta etrafınızda duyum alacağınız rüzgâr, yağmur, toz gibi gelebilecek etkilerinde vücudunuz da hissedebilme deneyimini sonuna kadar yaşayabilirsiniz.

 

Sanal Gerçeklikle Tüm Duyu Organlarımız Çalışacak
Sanal Gerçeklikle Tüm Duyu Organlarımız Çalışacak

Kaynak: Planet-wissen

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz