Samsung Project Moonlight diye adlandırdığı sanal gerçeklik başlığının üzerinde çalışmayı sürdürdüğü duyulmuştur.

Sanal gerçeklik başlığının ilk görüntüsü ise internete sızmıştır. Bu cihazın Samsung Galaxy Note 4 ile aynı etkinlikte tanıtılması bekleniyor. Google’ın I/O 2014’deki katılımcılarına dağıttığı kartondan yapılmış Cardboard başlığına benzer bir mantık ile çalıştığı belirtilmiştir. ardboard’un içindeki lenslerle akıllı telefon ekranı görsel açıdan daha da zenginleşecek.

Geçen Mayıs’ta Samsung cephesinin bir VR başlığı konusunda çalıştığını içeren dedikodular duyulmuştu. Firma, Facebook’un yarattığı Oculus Rift ve Sony’nin Project Morpheus’u gibi önemli oyuncuların olduğu pazarda yer edinmek istediğini söylemişti. Bu nedenle Samsung’un yazılım için Oculus VR ile işbirliğine giriştiği konusu gündeme gelmişti.

SAMSUNG MOONLİGHT
SAMSUNG MOONLİGHT

O zamanlar Samsung’un VR başlığındaki gözleri için 960 x 180 piksel çözünürlük desteğine sahip olan 2 OLED ekrandan oluşacağı dedikodular arasındaydı. Bu başlık ayrıca evde kullanılabilmesini sağlayacak giyilebilir ve kablo bağlanabilir özellikte bir yapıda olduğu söylenmişti. Oyunda oyuncunun kafa hareketlerini oyuna yansıtacak şekilde tasarlandığı da söylenenler arasındaydı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz