Samsung'un İlk Tizen Telefonunun Çıkış Tarihi Belli Oldu

Samsung nihayet Linux tabanlı Tizen işletim sistemini çalıştıran ilk akıllı telefonunu başlatmak için hazırlanıyor olabilir. Samsung defalarca Tizen tabanlı telefonlar piyasaya sürmek istedi ve sonunda geliyor gibi görünüyor.

Samsung bu kez başarırsa Hindistan müşterileri için Ocak ayında kısa sürede Tizen ile çalışan bir düşük maliyetli telefonlarını satmaya başlayacak.

Hint telefon satıcısı Manish Khatri Samsung’dan alınmış görünen fotoğraflar ve diğer detaylar ile bir dizi haber gönderdi. Yeni bir telefonu süresiz beklemeye koyarak bu yaz açıkladı ki Samsung Z den bir giriş seviyesi cihaz görünüyor ve buna Samsung Z1 deniliyor.

Samsung Z1 4 inç, 480 x 800 piksel PLS TFT ekran, 1.2 GHz çift çekirdekli işlemci, 768MB RAM, depolama 4 GB kadar çıkarılabilir depolama 32 GB, bir 1500mAh pil için microSD kart yuvası özelliği olacağı söyleniyor. Ayrıca  WiFi, Bluetooth, ve bir 3 MP sabit odaklı kamerası olacak.

Bu Tizen 2.3 yazılımını çalıştıran bir çift SIM’i telefondur.

Telefon Mozilla Firefox OS çalıştıracak ve Hindistan dahil olmak üzere modellerinde diğer düşük maliyetli telefonların yanı sıra ucuz Android telefonlar ile rekabet etmek zorunda kalacak. Birkaç telefon üreticileri Google’dan yazılım desteği almak Android’e akıllı telefonlar teklif etti ve Micromax son zamanlarda Ciyanojen OS, güç kullanıcıları hedefleyen Google Android özel bir sürümü tarafından desteklenmekte olan akıllı Yu marka telefonu başlattı.

 

Samsung'un İlk Tizen Telefonunun Çıkış Tarihi Belli Oldu
Samsung’un İlk Tizen Telefonunun Çıkış Tarihi Belli Oldu

Kaynak: SamMobile

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz