Dünya mobil cihaz üretiminin başta gelen markalarından Apple’ın son ürününün piyasaya sürülmesinin üzerineSamsung da boş durmadı. Dünyanın mobil cihazlar üreten markaları arasında önemli bir yere sahip olan Samsung’un ürettiği yeni pil, iPhone 6 ile esnemeye başlayan telefonları ve tabletleri biraz daha esnetecek gibi görünüyor.

Akıllı telefon teknolojisinde dünya devlerinden birisi olan Samsung Seul’de gerçekleştirilen InterBattery 2014’te yeni ürettiği bir pilin tanıtımını yaptı. Tanıtımı yapılan pil, pil teknolojisinde uzun zamandır atılmış en büyük adım. Bu adımı bu kadar önemli kılan ise üretilen pilin teknolojik cihazların şekillerini değiştirebilecek güce sahip olması.

Günlük hayatta kullanılan teknolojik aletlerin neredeyse tamamı pille çalışıyor. Pillerin şekilleri ve esnek olmamaları da bu aletlerin şekillerini olumsuz etkiliyor. Yapılan tanıtımda Samsung’un teknolojiye esneklik katması beklenen bu pilinin bir silindir oluşturana kadar bükülebildiği ve bu sırada hiçbir performans  farkı olmadığı belirtildi. Bu pil sayesinde yeni yapılacak aletler de esnek ve farklı şekillerde üretilebilecek. iPhone 6 ile esnemeye başlayan telefonlar bu pille önümüzdeki yıllarda daha da esneyecekler.

Samsung’un açıklamasında pil hakkında çok kısıtlı bir bilgi verilmesine rağmen G for Games’de yayınlanan bir rapora göre esneklik, değiştirilen kök hücreler ve normal pillerdekinden farklı malzemeler kullanılarak üretilmiş tamamen farklı bir ürün. Birçok analizci bu özelliğin kazandırılması için kök hücrelerin tamamen değiştirilmesinin pilin performans ömrünü aşırı derecede azaltacağı konusunda hemfikir durumda. Ancak henüz seri üretim tarihi belirtilmedi. Seri üretilecek pilin ömrünü uzatacak çalışmalar yapılabilir. Tahminler önümüzdeki 3 yılda seri üretimin başlayacağı yönünde. Bu süre içinde bataryanın daha uzun süre kullanılabilmesi için çalışmalarına devam edilirse kumandaları, telefonları, tabletleri ve benzeri aletleri cebimize katlayarak koyabiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz