Gün geçmiyorki Samgung yeni bir model çıkartmasın. Sürekli modellerine yenilerini ekleyen Samsung, son olarak Galaxy Note 4 ile Türkiye dahil tüm Avrupa’da ses getirme peşinde. Yine Galaxy Note 4’le birlikte tanıtılan ve bizim garip Android çılgını arkadaşlarımız tarafından merakla beklenen Note Edge’nin de satışa başlayacağı duyruldu ancak ufak bir değişiklikle bu açıklama yapıldı. O da; Samsung Note Edge’nin Türkiye’de satışının şu an için olmayacağı!

Samsung’un piyasaya sunduğu en yenilikçi telefon olarak gösterilen Note Edge, maalesef şu an için Türkiye’de satışa sunulmayacakmış gibi görünüyor. Evet biliyorum Samsung ve android hayranları bayağı hayal kırıklığına uğradı ama sakin olmanız da yarar var aslında, o kadar da iyi değildi zaten be. Çok fantastik bir ekran yaratılmış ve ekranın yan kıvrımlarında telefonun dokunmatiğinin kullanıma devam ettiği görülmekte. Bu da şu anlama geliyor, telefonu her kavradığınızda eliniz mutlaka oraya temas edecek ve gereksiz dosyaların açılmasına neden olacaksınız kii yine aynı şekilde daha kötü bir senaryo var ki; telefonun o kıvrıma doğru düşmesiyle birlikte %90 oranında kırılacak olması. Sen nereden biliyorsun kırılacağını arkadaş? Diye soranlar var, hissediyorum. Sakin olun ve mantıklı düşünün. Samsung’lardaki yüksek dayanıklılık zaafiyeti zaten bilindik bir şeyken, bir de üstüne telefonun o şekilde ekranına doğru düştüğünü hayal edebiliyor musunuz?

Kesinlikle son derece gereksiz. Yani Türkiye piyasasında bulunmayacak olsa da, pek bir şey kaybedeceğimizi düşünmüyorum şahsen. Yine de Note Edge’nin özelliklerine biraz değinerek, ne ile karşı karşıya olduğunuzu ifade etmek isterim.

Note Edge, kavisli Edge Screen ile yalnızca farklı ve hoş görünen bir cihaz değil aynı zamanda ciddi bir işlevselliğe de sahip; bu gibi gerçekleri saklayacak değiliz pek tabi. Ancak farklı ve hoş görüntüsünün yanında ne derece sağlam olduğu, kesinlikle tartışılır. Yine bu anlamda Note serisinin alışılageldik tasarımının da üzerine bir şeyler ekleyen Edge’le ilgili olarak ülkemizdeki spekülasyonların az öncede ifade ettiğim üzere; özellikle satışıyla ilgili olarak ardı arkası gelmiyor.

Birçok ülkede yakın zamanda piyasaya sürülmesi beklenen Samsung Note Edge, alışılmışın dışında ‘’biraz’’ daha pahalı olarak satışa sunulacak gibi düşünülmekte ancak Türkiye’de ne zaman satışa sunulur, fiyatı ne olur ve stokların durumu ne derece değişim gösterir; işte orası belirsizliğini koruyor…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz