Teknoloji ürünlerinde satış rakamlarını alt üst eden ve oldukça rağbet gören Apple, televizyon üretmeye karar verdi. Apple markasının CEO’su televizyonlarda kullanılan teknolojinin eski olduğunu söylüyor. Her ne kadar günden güne bir üst seviyede televizyon teknolojileriyle karşılaşsak da Apple bu alanda iddialı bir giriş yapacağa benziyor.

Aslında bakıldığında Apple gerçekten ürünlerinde kaliteyi kullanıcılarına hissettirmeyi başaran nadir markalardan biri. Birkaç hafta öncesine kadar iPhone 6 ile iPhone 6 Plus akıllı telefonlarını tanıtan marka sipariş rekorları kırmışken bunu üreteceği televizyonlarda da sağlayacak. Markanın daha öncelerde de televizyon üretimi yapacağı konuşuluyordu. Apple CEO’su Tim Cook’un yaptığı açıklamaların ardından bu konu gündeme gelirken, yetkilinin verdiği demeçte kullanılan televizyonların ara yüzünün kötü olduğu ve televizyon konusunun ilgi alanları içinde olduğunu söyledi. Gazetecilerin bu durumu neden düzeltmediklerini sorduğunda ise şirketin planları hakkında detaya inmek istemediğini belirtti. Şahsen ben de Apple’nin nasıl bir teknolojiyle ve tasarımla televizyon üreteceği konusu heyecan uyandırdı. Her ürününde olduğu gibi televizyonlarda da muhteşem özellikli ve kullanıcısına büyük keyif sunacak bir ürün olacağı ise aşikar gibi görünüyor. Aslında Apple kullanıcıları bilir. Markanın İOS işletim sistemli akıllı telefonları televizyonlara entegre edilebiliyor. Bunu Apple Tv isimli bir cihazla yapmak mümkün. Televizyon üretimi bir iddiaya dayansa da henüz kesinlik kazanmış değil. Eğer Apple televizyon üretecek ise  şu an bilinen markaların üstün özellikli televizyonlarından çok daha mükemmel ve cazip olacağı kesin. Televizyon adına yaptıkları uzun araştırmalar ve müthiş ekipleriyle birlikte, muhtemelen televizyon piyasasına girmeleri demek; ciddi anlamda büyük bir rekabetin başlayacağının göstergesidir. Akıllı telefon ve tablet noktasında dünyada büyük sansasyonel uyandıran ve satış rekorları kıran Apple, televizyon üretimiyle hayal gücünü zorlayacak ve büyük yeniliklere imza atacak gibi görünüyor.

Kullanıcısına hem tasarım hem de kalitesiyle ayrı bir tarz yaratan Apple umarım bir an önce bu alana da adım atarak bizlere heyecan veren televizyonlara kavuşmamızı sağlar. Bu konuda fazlasıyla zorlu bir sektöre giriş yapacağının farkında olan Apple, büyük ihtimal rekabetten de hiçbir şekilde çekinmiyor ve en iyisini yapabileceğini gayet iyi biliyor. Bize de bu durumda bekleyip, görmek düşüyor…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz