Samsung’un en fazla eleştiri okları maruz kaldığı konulardan bir tanesi telefonlarında plastik kasa kullanması olmuştur. Apple’ın telefonlarında kullandığı kaliteli tasarımların yanında Samsung’un plastik kasalı telefon çıkarması her zaman Apple-Samsung karşılaştırmalarında Samsung’un eksi hanesine yazılan bir konu olmaya devam ediyor. Samsung ucuz Android telefonlar çıkarmak için yaptığı bu stratejiyi Galaxy Alpha ile bozmuştu, Samsung metal kasalı telefonları sevmiş olacak ki bir sonraki modeli Samsung Galaxy A5 için metal bir gövde üzerinde çalışmaya çoktan başlamış.

Orta kesime hitab edecek olan Samsung Galaxy A5 sızan fotoğrafları ve bilgileriyle oldukça iddaalı gözüküyor. SamMobile tarafından sızdırılan telefonun tamamen metal bir gövdeye sahip olacağı üzerinde durulmuş. Telefonun teknik özellikleri ise dört çekirdekli Snapdragon 400 işlemci, 5 inç 720 x 1280 çözünürlüğünde ekran ve 13 MP arka kamera olarak öne çıkıyor. Selfie modasından yararlanmak isteyen Samsung telefonun ön kamerasını 5 MP olarak yapmış, 5 MP gibi bir çözünürlüğü telefonun ön kamerasında görmeye pek alışık değiliz, gün içerisinde devamlı Selfie fotoğraf çekip sosyal medyada paylaşanlar bu telefonu oldukça sevicektir. Cihaz aynı zamanda 2300 mAh batarya ile birlikte gelicek, bu kapasitede bir pil ile en azından gün içerisinde şarj aleti ile birlikte gezmemiz gerekmeyecek ve günü kurtaracaktır telefonun şarjı. Elbette 2 gün gitmeyeceğinin bilgisini verelim.

Android 4.4.4 Kitkat işletim sistemi ile birlikte gelecek cihaz çok yakın bir zaman içerisinde tanıtılacak. Samsung görüldüğü gibi metal kasalı telefonları sevdi ve bundan sonra telefon tanıtımlarında belkide aynı telefonun hem plastik kasalı hemde metal kasalı modelini duyurarak kullanıcılarının karşısına çıkacaktır. Metal kasalı telefonlar çıktıkça “Drop Test” olarak tabir edilen düşme testlerini Youtube’dan izleyebileceğiz ve Samsung doğru bir karar mı vermiş bunu görebileceğiz. Son olarak SamMobile daha önceden Samsung ile ilgili bilgileri doğru sızdırmasıyla bilinen bir site, bakalım sızıntı bu sefer doğru çıkacak mı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz