Android kullanıcıları için her zaman en büyük sorun olmuştur güvenlik konusu. Apple’ın iOS platformu ile karşılaştırıldığında her zaman Apple’ın kapalı bir sistem olmasından dolayı çok daha güvenli olduğu, Android’in ise açık kaynaklı oluşundan ötürü çok daha zayıf bir güvenlik seviyesi olduğu öne sürülür. Android L ile birlikte gelen geliştirmeler ve güncelleştirmeler ile birlikte bu tartışmalar tekrar alevlenecek gibi gözüküyor.

Android işletim sistemi çok uzun zamandır kullanıcılara verilerini şifreleme imkanı sunuyordu fakat Android kullanıcıları kimi zaman üşengeçlikten kimi zaman ise nasıl yapacaklarını bilmediğinden bu özelliği kullanamıyordu.

Android L ile birlikte artık veri şifreleme işletim sisteminin varsayılan özelliği olarak gelicek ve ilk yüklendiğinde açık konumda bulunacak. Özellikle Google Play Store üzerinden indirilen uygulama ve oyunların çalışmadan önce çok fazla sayıda izin istemesi hatta kullanmayacakları özellikler için bile izin istemeleri çoğu kişi tarafından eleştirilen bir durum olmuştu.

Apple’ın CEO’su Tim Cook geçtiğimiz günlerde Android’de bulunan güvenlik açıklarının üzerinde durmuş ve uygulamaların kişisel verileri topladığını öne sürmüştü. Tam bu konuşmanın üzerine Android’in bu hamlesi oldukça tartışıldı fakat bizce tesadüf olmuş bir olay. Sonuç olarak Android L uzun süredir geliştirilen ve son kullanıcının karşısına çıkmadan çok uzun süre denenen bir işletim sistemi oldu, en başından bu yana güvenliği ön planda olmak zorundaydı.

Kullanıcılar telefonu ilk aldıkları andan itibaren kurulum ayarları kısmında açık gelen bu özellik ile birlikte fotoğraf ve video güvenliği arttırılmış oluyor. Bulut depolama çözümlerinin oldukça fazla sayıda arttığı ve iCloud’da yaşanan güvenlik açıklarından sonra Android’in bu şekilde güvenlik önlemlerini hemen alması beklenen bir olay oldu. Apple’ın iCloud olayı ile oldukça fazla gündeme gelen güvenlik konusu yüzünden Android kullanıcılarının bu şekilde bir olay ile karşı karşıya kalmaması için mutlaka telefonları destekliyorsa Android L kurmaları öneriliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz