Samsung Hindistan Haberlerine Çok Kızdı

Bir pazar araştırma şirketi Canalys bir raporda Micromax’ın Hindistan’da Samsung’u tahttan ettiğini belirtti. Micromax belirtilen raporda, ülkedeki yüzde 22 pazar payına sahip ve Koreli şirket şu anda yüzde 20 paya düştü dedi.

Ancak Samsung, bu konuda farklı bir görüşü var gibi görünüyor. Şirket hala rakiplerine göre Hindistan’da üst satıcı olduğunu söylüyor. Kendi iddiasını desteklemek için, şirket araştırma şirketi GfK numaralarından alıntı yaptı ve düşüşte olduğunu kabul etmedi.

Rapor yüzde 40.2 ikamet hacim pazar payı olduğunda Samsung’un pazar payı yüzde 35,7 olduğunu gösterdi. Bu değer son çeyrekte yüzde 35,8 pazar payı varken şirketin hacmi pazar payı yüzde 34,3 oldu.

-Tüm 2014 yılında, yenilikçi ve heyecan verici teklifleri ile pazar liderliğini sürdürdü diyen Asım Warsi, Pazarlama, Mobil iş Samsung Başkan Yardımcısı, Hindistan, bizim değer payların dört katından fazla % 40.2 pay aldı ve yılın akıllı telefon pazarındaki hacmi pazar payı,  rakiplerden daha fazla olan % 35.7 olarak listeye girdi. GfK verileri 50.000-artı nüfus şehirlerde gerçek perakende satış paylarına dayanmaktadır dedi.

 

Samsung Hindistan Haberlerine Çok Kızdı
Samsung Hindistan Haberlerine Çok Kızdı

Micromax Hindistan başarılarından kendi payını aldı ve şirket bölgede Android One cihazını tanıtmak için Google ile ortaklık yaptı ve hatta yakışıklı kendi işletim sistemini kullanmak için Cyanohen ile anlaşma imzaladı. Öte yandan, Samsung, geçtiğimiz birkaç ay içinde satış azalmaları gördü. Gelirleri önemli ölçüde düştü ancak şirket özellikle yüksek çıkış yapması beklenen Galaxy S6 lansmanından sonra bu yıl bir şeyler koparmayı umuyor.

Kaynak: BGR India

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz